Current Affairs Quiz 15 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 15 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 15 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 15 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 15 November 2018

Question 1: Which is the Parent organization of Ashok Leyland?
A. Hinduja Group
B. Parimal Group
C. Ashok Leyland Group
D. Ashoka Group

Answer and Explanation

Answer: A

Parent organization: Hinduja Group || CEO: Vinod K. Dasari (1 Apr 2011–March 2019) || Headquarters: Chennai

Question 2: Where is the headquarter of BIS?
A. Britain
B. Austria
C. France
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: D

Headquarters: Basel, Switzerland || Purpose: Central bank || Founded: 17 May 1930 || Membership: 60 central banks

Question 3: Football Joe Cole has announced his retirement from all format. He played for __________ National Football Team.
A. France
B. England
C. German
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: B

Joe Cole is an English retired professional footballer who played as an attacking midfielder or winger in the Premier League, Ligue 1, League One and United Soccer League.

Question 4: Hima Das will be appointed as ___________ India’s Youth Ambassador.
A. UNICEF
B. UNESCO
C. UNIAF
D. UNICAN

Answer and Explanation

Answer: A

Hima Das will be appointed as UNICEF India’s Youth Ambassador.

Question 5: Late Dr. ____________ has been conferred with the ‘Lifetime Achievement Award’ at the 6th Indian Social Work Congress in New Delhi.< A. Martha Freewill B. Martha Wayne C. Martha Freeman D. Martha Farrell [learn_more caption="Answer and Explanation"]Answer: D Late Dr. Martha Farrell has been conferred with the 'Lifetime Achievement Award' at the 6th Indian Social Work Congress in New Delhi.[/learn_more] Question 6: ____________ has been appointed as the new Enforcement Directorate Director (ED).
A. Surjay Mishra
B. Sujay Mishra
C. Sanjay Mishra
D. Sanju Mishra

Answer and Explanation

Answer: C

Sanjay Mishra has been appointed as the new Enforcement Directorate Director (ED).

Question 7: ‘Cloud For All-Knowledge and Skills Mission’ is a Cloud-based skill initiative was launched by with ____________ Govt. with Amazon Web Services.
A. Karnataka
B. Telangana
C. Andhra
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: C

‘Cloud For All-Knowledge and Skills Mission’ is a Cloud-based skill initiative was launched by with Andhra Govt. with Amazon Web Services.

Question 8: What was the theme of World Diabetes Day?
A. The Family and Diabetes
B. The Family or Diabetes
C. Let’s end the Diabetes
D. Now or Never: The Family and Diabetes

Answer and Explanation

Answer: A

Theme :- ‘The Family and Diabetes’. World Diabetes Day was observed on November 14.

Question 9: ISRO has launched ______________ satellite by GSLV-MK-III D2 from Satish Dhawan Space Centre in Sriharikota.
A. GSAT-28
B. GSAT-29
C. GSAT-31
D. GSAT-30

Answer and Explanation

Answer: B

ISRO has launched GSAT-29 satellite by GSLV-MK-III D2 from Satish Dhawan Space Centre in Sriharikota.

Question 10: India International Trade Fair is 14-day annual event was inaugurated by Union Minister of State for Culture ___________ in New Delhi.
A. Kalyan Singh
B. Mahesh Sharma
C. Manoj Sinha
D. Anant Geete

Answer and Explanation

Answer: B

India International Trade Fair is 14-day annual event was inaugurated by Union Minister of State for Culture Mahesh Sharma in New Delhi.

Daily Current Affairs: 15 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15

Daily Current Affairs 15 November 2018 Current Affairs Quiz 15 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest