Content Ad 002

Current Affairs Quiz 16 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 16 November 2018

Question 1: Who is the CEO of IndusInd Bank?
A. SP Hinduja
B. Manmohan Singh
C. Romesh Sobti
D. R Seshasayee

Answer and Explanation

Answer: C

IndusInd Bank :- Headquarters : Mumbai || Established in : 1994 || Founder : S. P. Hinduja || Chairman : R. Seshasayee || MD and CEO : Romesh Sobti

Question 2: In ___________, The Infosys prize was jointly awarded by the Infosys Science Foundation and National Institute of Advanced Studies for mathematics.
A. 2009
B. 2008
C. 2010
D. 2007

Answer and Explanation

Answer: B

The Infosys Prize is an annual award given to scientists, researchers, engineers and social scientists of Indian Origin by the Infosys Science Foundation and ranks among the highest monetary awards in India to recognize research. || First awarded: 2008.

Question 3: Eritrea gained its independence from ____________ in the early 1990s.
A. Ethiopia
B. Somalia
C. Oman
D. Egypt

Answer and Explanation

Answer: A

Eritrea gained its independence from Ethiopia in the early 1990s.

Question 4: What is the full-form of UNESCO?
A. United Nations Education, Scientific and Culture Organization
B. United Nations Educational, Scientific and Culture Organization
C. United Nations Education, Scientific and Cultural Organization
D. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization

Answer and Explanation

Answer: D

UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization):- Director General – Audrey Azoulay || Headquarters – Paris, France

Question 5: Where is the Headquarters of Indian Post?
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

India Post:- Director General – Ms. Meera Handa || Registered Office – New Delhi

Question 6: All India Football Federation and Odisha Govt. has signed an MOU at the ______________ complex,Bhubaneswar.
A. Bhubaneswar Stadium
B. Barabati Stadium
C. Kalinga Stadium
D. Cuttack Stadium

Answer and Explanation

Answer: C

All India Football Federation and Odisha Govt. has signed an MOU at the Kalinga Stadium complex,Bhubaneswar.

Question 7: ____________ has won gold medal at the World Kick Boxing Championship in Argentina.
A. Aabib Habib
B. Abdul Habib
C. Aabid Hamid
D. Abdul Hamid

Answer and Explanation

Answer: C

Aabid Hamid has won gold medal at the World Kick Boxing Championship in Argentina.

Question 8: World Philosophy Day is celebrated every year on the __________ Thursday of November.
A. Third
B. Second
C. First
D. Fourth

Answer and Explanation

Answer: A

World Philosophy Day is celebrated every year on the third Thursday of November so On Nov 15, It was observed.

Question 9: The 6th Indian Social Work Congress had been concluded in ___________.
A. New Delhi
B. Kanpur
C. Varanasi
D. Bhopal

Answer and Explanation

Answer: A

The 6th Indian Social Work Congress had been concluded in New Delhi.

Question 10: Agriculture and Farmers’ Welfare Minister ___________ has launched the ‘Yuva Sahakar-Cooperative Enterprise Support and Innovation Scheme’.
A. Krishna Mohan Singh
B. Radha Mohan Singh
C. Ram Mohan Singh
D. Sita Mohan Singh

Answer and Explanation

Answer: B

Agriculture and Farmers’ Welfare Minister Radha Mohan Singh has launched the ‘Yuva Sahakar-Cooperative Enterprise Support and Innovation Scheme’.

Daily Current Affairs: 16 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15
Nov.-16

Daily Current Affairs 16 November 2018 Current Affairs Quiz 16 November 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img