Current Affairs Quiz 17 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 November 2018

Question 1: RBI will inject Rs 12,000 crore into the market by purchasing government securities under ________.
A. OMO
B. MSS
C. MSF
D. LEF

Answer and Explanation

Answer: A

RBI will inject Rs 12,000 crore into the market by purchasing government securities under Open Market Operations.

Question 2: ____________ has been appointed as Chief Customer Operations Officer at Nokia Networks, as its India operation head by Apple Inc.
A. Ashish Bhutani
B. Ashish Chowdhary
C. Ashish Mishra
D. Ashish Misra

Answer and Explanation

Answer: B

Ashish Chowdhary has been appointed as Chief Customer Operations Officer at Nokia Networks, as its India operation head by Apple Inc.

Question 3: Who is the CEO of Cricket Australia?
A. Kevin Roberts
B. Earl Eddings
C. Cooper Rowe
D. Kevin Roberts

Answer and Explanation

Answer: D

Cricket Australia :- CEO: Kevin Roberts || Chairman: Earl Eddings || Headquarters: Melbourne, Australia || Chairperson: Cooper Rowe || Chief Exec: Kevin Roberts.

Question 4: Microsoft has announced to acquire Texas-based ‘_________ Company’.
A. XOXCO
B. Docker Corp
C. Delta Inc
D. Detamatics ltd.

Answer and Explanation

Answer: A

Microsoft has announced to acquire Texas-based ‘XOXCO Company’.

Question 5: ADB has sanctioned a loan of worth ________-million to India that supports India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL) in long-term finance to infrastructure projects.
A. $300
B. $110
C. $190
D. $200

Answer and Explanation

Answer: A

ADB has sanctioned a loan of worth $300-million to India that supports India Infrastructure Finance Company Ltd (IIFCL) in long-term finance to infrastructure projects.

Question 6: The World Tolerance Summit (WTS) 2018 was inaugurated on November 16 in ________, UAE.
A. Riyadh
B. Sharjah
C. Dubai
D. Mascot

Answer and Explanation

Answer: C

The World Tolerance Summit (WTS) 2018 was inaugurated on November 16 in Dubai, UAE.

Question 7: __________ has been declared as Oxford Word of the Year.
A. MeToo
B. Awesome
C. Toxic
D. Techlash

Answer and Explanation

Answer: C

‘Toxic’ has been declared as Oxford Word of the Year.

Question 8: National Press Day is celebrated on Nov 16 to commemorate the establishment of the ___________. Formed in 1966.
A. Press Council of India
B. Press Information Bureau
C. Press Trust of India
D. Press Bar of India

Answer and Explanation

Answer: A

National Press Day is celebrated on Nov 16 to commemorate the establishment of the Press Council of India. Formed in 1966.

Question 9: India’s first elephant hospital has started in __________, UP.
A. Varanasi
B. Kanpur
C. Agra
D. Mathura

Answer and Explanation

Answer: D

India’s first elephant hospital has started in Mathura, UP.

Question 10: Delhi Police has launched an e-learning portal _________ to induct in-service training to its personnel.
A. NIRPUN
B. NIPUN
C. NIRVAN
D. NIRGRANTH

Answer and Explanation

Answer: B

Delhi Police has launched an e-learning portal ‘NIPUN’ to induct in-service training to its personnel.

Daily Current Affairs: 17 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15
Nov.-16Nov.-17

Daily Current Affairs 17 November 2018 Current Affairs Quiz 17 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest