Current Affairs Quiz 17 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 17 November 2019

Question 1:Chelsea Football Club has announced its partnership with Bollywood actor ____________ as Chelsea FC’s celebrity Brand Ambassador.
A. Arjun Kapoor
B. Ranbir Kapoor
C. Shahid Kapoor
D. Anil Kapoor

Answer and Explanation

Answer: A

Chelsea Football Club has announced its partnership with Bollywood actor Arjun Kapoor as Chelsea FC’s celebrity Brand Ambassador.

Question 2:The 2019 World Kabaddi Cup will take place from December 1 to 9 and will be organised by ____________ Government.
A. Haryana
B. Punjab
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

The 2019 World Kabaddi Cup will take place from December 1 to 9 and will be organised by Punjab Government.

Question 3:Facebook has introduced _______________ which is an integrated payments service for all of the social media apps including WhatsApp, Instagram and Messenger, along with its native platform.
A. Facebook Pay
B. Facebook e-Pay
C. FB Pay
D. FB e-Pay

Answer and Explanation

Answer: A

Facebook has introduced ‘Facebook Pay’ which is an integrated payments service for all of the social media apps including WhatsApp, Instagram and Messenger, along with its native platform

Question 4:___________ brokerage Nomura has slashed India’s FY20 GDP forecast to 4.9% from 5.7% earlier.
A. Japanese
B. German
C. British
D. Russian

Answer and Explanation

Answer: A

Japanese brokerage Nomura has slashed India’s FY20 GDP forecast to 4.9% from 5.7% earlier.

Question 5:Arcelor Mittal has got the approval from the Supreme Court to complete its Rs 42,000-crore takeover of bankrupt _____________.
A. VISA Steel
B. JSW Steel
C. Tata Steel
D. Essar Steel

Answer and Explanation

Answer: D

Arcelor Mittal has got the approval from the Supreme Court to complete its Rs 42,000-crore takeover of bankrupt Essar Steel.

Question 6:The UK India Business Council has released its ___________ annual Doing Business in India Report.
A. 7th
B. 6th
C. 5th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: C

The UK India Business Council has released its 5th annual Doing Business in India Report.

Question 7:_________________ will receive the SAG-AFTRA’s highest tribute: the SAG Life Achievement Award.
A. Martin Scorsese
B. Al Pacino
C. Joe Pesci
D. Robert De Niro

Answer and Explanation

Answer: D

Robert De Niro will receive the SAG-AFTRA’s highest tribute: the SAG Life Achievement Award.

Question 8:Nilam Sawhney has been appointed as the first woman Chief Secretary of _______________.
A. Andhra Pradesh
B. Telangana
C. Karnataka
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: A

Nilam Sawhney has been appointed as the first woman Chief Secretary of Andhra Pradesh.

Question 9:Wildlife SOS has unveiled India’s first Elephant Memorial in ____________.
A. Agra
B. Mathura
C. Lucknow
D. Kanpur

Answer and Explanation

Answer: B

Wildlife SOS has unveiled India’s first Elephant Memorial in Mathura.

Question 10:____________ movie ‘The Weeping Woman’ (La Llorona) has won Golden Royal Bengal Tiger Award for the Best Film in International Competition of the 25th Kolkata International Film Festival (KIFF).
A. French
B. Spanish
C. German
D. Italian

Answer and Explanation

Answer: B

Spanish movie ‘The Weeping Woman’ (La Llorona) has won Golden Royal Bengal Tiger Award for the Best Film in International Competition of the 25th Kolkata International Film Festival (KIFF).

Daily Current Affairs: 17 November

Daily Current Affairs 17 November 2019 Current Affairs Quiz 17 November 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest