Current Affairs Quiz 18 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 18 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 18 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 18 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 18 November 2018

Question 1: What is the Capital of Eritrea?
A. Eritrea City
B. Nakfa
C. Ankara
D. Asmara

Answer and Explanation

Answer: D

Eritrea :- Eritrea Capital: Asmara || Currency: Eritrean nakfa

Question 2: Who played the role of Brigadier Kuldip Singh Chandpuri in the Movie Border?
A. JP Dutta
B. Sunny Deol
C. Sunil Shetty
D. Jackie Shroff

Answer and Explanation

Answer: B

The Battle of Longewala was depicted in the 1997 Bollywood film Border, which was directed by J.P. Dutta and starred Sunny Deol as the Major Kuldip Singh Chandpuri, Jackie Shroff as the Wing Commander M.S. Bawa, Sunil Shetty as the Border Security Force Captain Bhairon Singh, and the then teen idol Akshaye Khanna as Lt. Dharam Veer Bhan.

Question 3: ___________ Player Ustad Amjad Ali Khan has been awarded ‘Sumitra Charat Ram Award for Lifetime Achievement‘ for his contribution to Indian classical music.
A. Tabla
B. Flute
C. Sitar
D. Sarod

Answer and Explanation

Answer: D

Sarod Player Ustad Amjad Ali Khan has been awarded ‘Sumitra Charat Ram Award for Lifetime Achievement‘for his contribution to Indian classical music.

Question 4: Movie Gandhi (1982) was nominated for Academy Awards in ____________ categories, winning eight, including Best Picture and Best Director for Attenborough, Best Actor for Ben Kingsley, and Best Screenplay Written Directly for the Screen for Briley.
A. Eleven
B. Twelve
C. Ten
D. Thirteen

Answer and Explanation

Answer: A

Movie Gandhi (1982) was nominated for Academy Awards in eleven categories, winning eight, including Best Picture and Best Director for Attenborough, Best Actor for Ben Kingsley, and Best Screenplay Written Directly for the Screen for Briley.

Question 5: Ibrahim Mohamed Solih has been elected as the new President of _________.
A. Maldives
B. Bangladesh
C. Malaysia
D. Indonesia

Answer and Explanation

Answer: A

Ibrahim Mohamed Solih has been elected as the new President of Maldives.

Question 6: Who is the CEO of Fitch Rating?
A. Barry Alen
B. Ian Linnell
C. Paul Taylor
D. Joseph Lewitt

Answer and Explanation

Answer: C

Fitch Ratings:- CEO: Paul Taylor || President: Ian Linnell || Headquarter: New York.

Question 7: ___________ has been appointed as the new Brexit Secretary by British Prime Minister Theresa May.
A. Mats Barca
B. Steven Barclay
C. Stephen Barclay
D. Stephen Barca

Answer and Explanation

Answer: C

Stephen Barclay has been appointed as the new Brexit Secretary by British Prime Minister Theresa May.

Question 8: ______________ panel has incorporated ‘Sashakt India Asset Management Company’ for large NPAs in PSU Banks.
A. Sunil Mehta
B. Arun Jaitley
C. Amitabh Kant
D. Hashmukh Adia

Answer and Explanation

Answer: A

Sunil Mehta panel has incorporated ‘Sashakt India Asset Management Company’ for large NPAs in PSU Banks.

Question 9: Who is the Chairman of Services Tax Network ?
A. AB Pandey
B. Sunil Mehta
C. Narendra Modi
D. Hashmukh Adia

Answer and Explanation

Answer: A

AB Pandey continue to hold the additional charge of Unique Identification Authority of India CEO and Goods and Services Tax Network Chairman.

Question 10: Viswanathan Anand has won the inaugural Chess India Blitz Tournament, Kolkata. He defeated _________ in the play-off.
A. Satoshi Nakamota
B. Hikaru Nakamura
C. Hikaru Hakunamatata
D. Moon Len ja

Answer and Explanation

Answer: B

Viswanathan Anand has won the inaugural Chess India Blitz Tournament, Kolkata. He defeated Hikaru Nakamura in the play-off.

Daily Current Affairs: 18 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15
Nov.-16Nov.-17Nov.-18

Daily Current Affairs 18 November 2018 Current Affairs Quiz 18 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]