Current Affairs Quiz 19 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 November 2018

Question 1: Who is CEO of Visa Inc.?
A. Alfred F Kelly Jr.
B. Alfred F Kelly
C. Cyrus Kelly
D. Cyrus Kelly Jr.

Answer and Explanation

Answer: A

Visa Inc. CEO: Alfred F Kelly Jr || Headquarters: Foster City, California, United States || Subsidiaries: CyberSource, Authorize.Net

Question 2: Where is the headquarter of BillDesk?
A. Noida
B. Pune
C. Bangalore
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

BillDesk :- Founded: 2000 || Headquarters: Mumbai || Area served: India || Founders: Karthik Ganapathy, M.N. Srinivasu, Ajay Kaushal

Question 3: Who is the chairperson of CBIC?
A. S Ramesh
B. T Ramesh
C. K Sivan
D. M Sivan

Answer and Explanation

Answer: A

Chairperson: S. Ramesh || Elected officer responsible: Arun Jaitley, Finance Minister of India || Founded: 1 January 1964 || General nature: Federal law enforcement || Subsidiary: Directorate of Revenue Intelligence || Headquarters: Ministry of Finance, Secretariat Building, Delhi, New Delhi, India

Question 4: Where is the headquarter of Association of Surgeons of India?
A. Chennai
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Ahmadabad

Answer and Explanation

Answer: A

Association of Surgeons of India (ASI) || Headquarter: Chennai || Motto of Organization: Vayam Sevaamahe:”We are for service”.

Question 5: Who is the Governor of Kerala?
A. Pinarayi Vijayan
B. Palanisamy Sathasivam
C. Palanisamy Vijayan
D. Pinarayi Sathasivam

Answer and Explanation

Answer: B

Kerala: Capital: Thiruvananthapuram || Chief Minister: Pinarayi Vijayan || Governor: Palanisamy Sathasivam

Question 6: Alexander Zverev of __________ has defeated world number one Novak Djokovic to win his maiden ATP World Tour Finals title.
A. Croatia
B. Russia
C. Germany
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: C

Alexander Zverev (Germany) has defeated world number one Novak Djokovic to win his maiden ATP World Tour Finals title.

Question 7: OYO Hotels has appointed __________ as CEO for its India and South Asia operation.
A. Swaroop Patra
B. Aditya Patra
C. Aditya Ghosh
D. Swaroop Ghosh

Answer and Explanation

Answer: C

OYO Hotels has appointed Aditya Ghosh as CEO for its India and South Asia operation.

Question 8: The 10th edition of Indra 2018, India, Russia joint military exercise has started in __________, UP.
A. Jhansi
B. Bhind
C. Gwalior
D. Kanpur

Answer and Explanation

Answer: A

The 10th edition of Indra 2018, India, Russia joint military exercise has started in Jhansi, UP.

Question 9: What is the capital of Morocco?
A. Rabat
B. Dirham
C. Moroccan
D. Morocco City

Answer and Explanation

Answer: A

Morocco:- Capital: Rabat || Currency: Moroccan dirham.

Question 10: Nongkrem dance festival was celebrated by the people of the _________ Hills, in Meghalaya.
A. Boro
B. Khasi
C. Dongari
D. Manjuli

Answer and Explanation

Answer: B

Nongkrem dance festival was celebrated by the people of the Khasi Hills, in Meghalaya.

Daily Current Affairs: 19 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15
Nov.-16Nov.-17Nov.-18Nov.-19

Daily Current Affairs 19 November 2018 Current Affairs Quiz 19November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest