Current Affairs Quiz 19 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 19 November 2019

Question 1:Actors ___________ and Rekha were conferred with the Akkineni Nageswara Rao National Award for 2018 and 2019 respectively.
A. Yogeeta Bali
B. Juhi Chawla
C. Madhuri Dixit
D. Sridevi

Answer and Explanation

Answer: D

Actors Sridevi and Rekha were conferred with the Akkineni Nageswara Rao National Award for 2018 and 2019 respectively.

Question 2:India has successfully conducted the first night trial of Agni-II missile from Dr Abdul Kalam Island off _____________ coast.
A. Tamil Nadu
B. Odisha
C. Andhra Pradesh
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: B

India has successfully conducted the first night trial of Agni-II missile from Dr Abdul Kalam Island off Odisha coast.

Question 3:Justice Sharad Arvind Bobde took oath as the 47th Chief Justice of India replacing ____________.
A. Raman Gogoi
B. Raju Gogoi
C. Ranjit Gogoi
D. Ranjan Gogoi

Answer and Explanation

Answer: D

Justice Sharad Arvind Bobde took oath as the 47th Chief Justice of India replacing Ranjan Gogoi.

Question 4:The 8th edition of International Conference on Agricultural Statistics will be held in _____________.
A. India
B. China
C. Indonesia
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: A

The 8th edition of International Conference on Agricultural Statistics will be held in India.

Question 5:The first joint maritime exercise Za’ir-Al-Bahr 2019 by Qatar and Indian Navy began in ________.
A. Doha
B. New Delhi
C. Muscat
D. Qatari

Answer and Explanation

Answer: A

The first joint maritime exercise Za’ir-Al-Bahr 2019 by Qatar and Indian Navy began in Doha, Qatar.

Question 6:Meghalaya Chief Minister ___________ has Inaugurated the 4th International Cherry Blossom Festival 2019 held in Shillong, Meghalaya.
A. PA Sangma
B. James Sangma
C. Mukul Sangma
D. Conrad K Sangma

Answer and Explanation

Answer: D

Meghalaya Chief Minister Conrad K Sangma has Inaugurated the 4th International Cherry Blossom Festival 2019 held in Shillong, Meghalaya.

Question 7:Where is the Headquarter of Saudi Aramco?
A. Riyadh
B. Dammam
C. Dhahran
D. Tabuk

Answer and Explanation

Answer: C

CEO: Amin H. Nasser || Headquarters: Dhahran, Saudi Arabia

Question 8:Kim JooHyung of South Korea has won Panasonic Open held at the Classic Golf and Country Club in ______________, India.
A. Gurugram
B. Bangalore
C. Mumbai
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Kim JooHyung of South Korea has won Panasonic Open held at the Classic Golf and Country Club in Gurugram, India. Runner-up: Shiv Kapur of India with S. Chikkarangappa of India.

Question 9:International Association of Athletics Federations has officially changed its name ______________.
A. World Athletics Federation
B. Athletics Federation
C. International Athletics Association
D. World Athletics

Answer and Explanation

Answer: D

International Association of Athletics Federations has officially changed its name ‘World Athletics’. Headquarters: Monaco || President: Sebastian Coe || Founded: 17 July 1912, Stockholm, Sweden

Question 10:The Insolvency and Bankruptcy Code, __________ is the bankruptcy law of India which seeks to consolidate the existing framework by creating a single law for insolvency and bankruptcy.
A. 2015
B. 2016
C. 2014
D. 2013

Answer and Explanation

Answer: B

The Insolvency and Bankruptcy Code, 2016 is the bankruptcy law of India which seeks to consolidate the existing framework by creating a single law for insolvency and bankruptcy. The Insolvency and Bankruptcy Code, 2015 was introduced in Lok Sabha in December 2015.

Daily Current Affairs: 19 November

Daily Current Affairs 19 November 2019 Current Affairs Quiz 19 November 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest