Content Ad 002

Current Affairs Quiz 2 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 2 November 2017

Question 1:Which state will get its first airport this month ?
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Sikkim
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: C

Sikkim will get its first airport this month.

Question 2: Bank of England recently raised its base rates to __
A. 0.25%
B. 0.5%
C. 0.75%
D. 1.0%

Answer and Explanation

Answer: B

Bank of England raises base rates from 0.25% to 0.5%.

Question 3:Which country did US share a list of terrorist organisations with?
A. Nepal
B. Bhutan
C. Pakistan
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

US shared a list of 20 terrorist organisations with Pakistan.

Question 4:India-Iran natural gas pipeline is __ km long
A. 1100
B. 1200
C. 1300
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: B

India-Iran natural gas pipeline is 1,200 km long.

Question 5:Facebook’s profit increased by _____ year on year
A. 59%
B. 49%
C. 79%
D. 39%

Answer and Explanation

Answer: C

Facebook profit rises 79%.

Question 6:Sikkim’s airport is at a height of ___ feet
A. 6260
B. 7000
C. 8000
D. 4700

Answer and Explanation

Answer: D

Sikkim’s airport is at a height of 4,700 feet.

Question 7:Who is ranked 1 in the Forbes list of 100 most powerful women?
A. Priyanka Chopra
B. Theresa May
C. Angela Merkel
D. Chanda Kocchar

Answer and Explanation

Answer: C

Angela Merkel is ranked 1 in the list for the 12th time.

Question 8:Chanda Kocchar is ranked at __ in Forbes list of 100 Most Powerful Women.
A. 11
B. 22
C. 32
D. 42

Answer and Explanation

Answer: C

ICICI CEO Chanda Kocchar is ranked at 32 in the list.

Question 9:India defeated ___ in Women’s Hockey Asia Cup 2017 to reach semis.
A. China
B. Malaysia
C. Saudi Arabia
D. Kazakhstan

Answer and Explanation

Answer: D

Indian women’s hockey team defeated Kazakhstan 7-1 to reach semis of Asia Cup 2017.

Question 10:Kidambi Srikanth is at world number __
A. 5
B. 6
C. 2
D. 3

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Shuttler Kidambi Srikanth is at world number 2.

Daily Current Affairs: 2 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-2-november-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update