Current Affairs Quiz 2 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 November 2019

Question 1:The 7th edition of Tawang Festival 2019 commenced in Tawang, ___________.
A. Arunachal Pradesh
B. Sikkim
C. Ladakh
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: A

The 7th edition of Tawang Festival 2019 commenced in Tawang, Arunachal Pradesh.

Question 2:Researchers from the Indian Institute of Information Technology __________ have created the first-ever ‘Indian brain atlas’.
A. Jabalpur
B. Hyderabad
C. Gwalior
D. Kanpur

Answer and Explanation

Answer: B

Researchers from the Indian Institute of Information Technology Hyderabad have created the first-ever ‘Indian brain atlas’.

Question 3:_____________ DGP Datta Padsalgikar has been appointed as Deputy National Security Advisor.
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Gujarat
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: A

Maharashtra DGP Datta Padsalgikar has been appointed as Deputy National Security Advisor.

Question 4:First female UN refugee chief ____________ passed away.
A. Sadako Ogata
B. Michiko Inukai
C. Taketora Ogata
D. Tsuyoshi Inukai

Answer and Explanation

Answer: A

First female UN refugee chief Sadako Ogata passed away. She was a Japanese academic, diplomat, author, administrator, and professor emeritus at Sophia University.

Question 5:What is the Currency of UAE?
A. Dirham
B. Dinar
C. Baht
D. Peso

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Abu Dhabi || Currency: United Arab Emirates dirham

Question 6:Where is the Headquarter of UNESCO?
A. Vienna
B. Bern
C. Paris
D. Hague

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Paris, France || Head: Audrey Azoulay || Founded: 16 November 1945, London, United Kingdom

Question 7:Government of India has set a target of ensuring at least 70% infants to have access to breast milk by year ___________.
A. 2023
B. 2022
C. 2025
D. 2024

Answer and Explanation

Answer: C

Government of India has set a target of ensuring at least 70% infants to have access to breast milk by year 2025.

Question 8:Who is the CEO of Uber?
A. Dara Khosrowshahi
B. Travis Kalanick
C. Sydney Shapiro
D. Garrett Camp

Answer and Explanation

Answer: A

Dara Khosrowshahi is an Iranian-American businessman and the chief executive officer of Uber. Khosrowshahi was previously CEO of Expedia Group, a company that owns several travel fare aggregators. He is also a member of the board of directors of BET.com, Hotels.com, and The New York Times Company.

Question 9:_____________’s Rafael Mariano Grossi has been elected as the new Director-General of International Atomic Energy Agency replacing Yukiya Amano.
A. Argentina
B. Brazil
C. Canada
D. Mexico

Answer and Explanation

Answer: A

Argentina’s Rafael Mariano Grossi has been elected as the new Director-General of International Atomic Energy Agency replacing Yukiya Amano.

Question 10:IIM Calcutta has secured the _________ rank globally in the ‘Financial Times Masters in Management Rankings 2019’.
A. 16th
B. 17th
C. 15th
D. 14th

Answer and Explanation

Answer: B

IIM Calcutta has secured the 17th rank globally in the ‘Financial Times Masters in Management Rankings 2019’.

Daily Current Affairs: 2 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 2 November 2019 Current Affairs Quiz 2 November 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest