Current Affairs Quiz November 20 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 20 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 20 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 20 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 20 November 2017

Question 1:Who won ATP finals Title 2017?
A. Grigor Dimitrov
B. Roger Federer
C. Andy Murray
D. Rafael Nadal

Answer and Explanation

Answer: A

Grigor Dimitrov has won the ATP Finals Title in London, UK.

Question 2:Which Indian cricketer has recently completed 50 international centuries?
A. Rohit Sharma
B. Shikhar Dhawan
C. Virat Kohli
D. Yuvraj Singh

Answer and Explanation

Answer: C

Indian captain Virat Kohli became the second Indian after Sachin Tendulkar to score 50 international centuries, registering his 18th Test century against Sri Lanka in the first Test.

Question 3:India signed USD 100 mn loan agreement with _____ for the “Shared Infrastructure for Solar Parks Project”.
A. IMF
B. WB
C. Germany
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: B

A Guarantee Agreement for loan of USD 98 million and Grant Agreement for USD 2 million for the “Shared Infrastructure for Solar Parks Project” were signed with the World Bank.

Question 4:12th Biennial International Conference & Exposition of Society of Petroleum Geophysicists (SPG) was held in which city?
A. Mumbai
B. Dehradun
C. New Delhi
D. Jaipur

Answer and Explanation

Answer: D 12th Biennial International Conference & Exposition of Society of Petroleum Geophysicists (SPG) India was inaugurated by Union Minister of Petroleum & Natural Gas and Skill Development & Entrepreneurship at Jaipur.

Question 5:Which private sector bank recently opened its all-woman branch in Chennai?
A. ICICI
B. RBL
C. HDFC
D. Axis

Answer and Explanation

Answer: B

Private sector RBL bank has set up an all women branch in Chennai, Tamil Nadu.

Question 6:Which country has offered help resolve Rohingya crisis?
A. China
B. India
C. US
D. UK

Answer and Explanation

Answer: A

China has offered to help Myanmar and Bangladesh resolve the Rohingya crisis.

Question 7:Who initiated ’The Giving Pledge’ movement?
A. Bill Gates
B. Melinda Gates
C. Warren Buffet
D. All of the above

Answer and Explanation

Answer: D

The movement was pioneered by Bill Gates with wife Melinda Gates, and Warren Buffet seven years ago.

Question 8:Which state will form ‘Mahila Surakha Dals’?
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Delhi
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C

To curb crimes against women in the National Capital, Delhi government will form ‘Mahila Surakhsa Dals’.

Question 9:Which Indian firm is all set to manufacture Anti tank Guided Missile(ATGM) after India cancelled deal with Israel?
A. Reliance Ammunition
B. ISRO
C. DRDO
D. Mahindra&Mahindra

Answer and Explanation

Answer: C India’s Defence Research and Development Organisation (DRDO) will now produce the Man-Portable ATGM within 3-4 years.

Question 10:Priya Ranjan Dasmunsi recently passed away, he was a ____.
A. Politician
B. Cricketer
C. Businessman
D. Economist

Answer and Explanation

Answer: A

Congress leader and former Union Minister Priya Ranjan Dasmunis died aged 72, after beign in Coma for 9-years.

Daily Current Affairs: 20 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-20-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-20-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest