Current Affairs Quiz 21 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 November 2017

Question 1:Mubi is a place in ___
A. Singapore
B. Japan
C. Nigeria
D. UK

Answer and Explanation

Answer: C

Mubi is a town in Nigeria.

Question 2: Detroit’s first car making facility has been started by ___
A. Volkswagen
B. Mahindra and Mahindra
C. Maruti
D. Toyota

Answer and Explanation

Answer: B

Mahindra and Mahindra started the first car making facility at Detroit.

Question 3:Which govt will hire retired teachers to deal with staff shortage ?
A. Delhi
B. Maharashtra
C. Madhya Pradesh
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

The Delhi govt has take the step to overcome shortage of 27,000 teachers.

Question 4: Hassan Rouhani is the President of ___
A. Syria
B. Iran
C. Russia
D. Iraq

Answer and Explanation

Answer: B

Hassan Rouhani is the President of Iran.

Question 5: Which company recently surpassed Facebook’s market capitalisation ?
A. Google
B. Airtel
C. Ericsson
D. Tencent

Answer and Explanation

Answer: D

Tencent surpassed Facebook’s market capitalisation.

Question 6:The market capitalisation of Tencent is ___
A. 400 bn dollars
B. 422 bn dollars
C. 500 bn dollars
D. 522 bn dollars

Answer and Explanation

Answer: D

The market capitalisation of Tencent is $522 bn.

Question 7: Vijender Singh is a _____
A. Swimmer
B. Goalkeeper
C. Boxer
D. Gymnast

Answer and Explanation

Answer: C

Vijender Singh is an Indian Boxer.

Question 8:Kohli is the __ highest run getter as India’s Test Caption
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: D

Kohli is the 4th highest run getter as India’s Test Captain.

Question 9: How many runs has Dhoni scored as India’s Test Captain?
A. 3154
B. 3254
C. 3354
D. 3454

Answer and Explanation

Answer: D

Dhoni has scored 3,454 runs as India’s Test captain.

Question 10:Who has been granted a license to fly the aircraft he assembled on his rooftop?
A. Amol Yadav
B. Amol Sharma
C. Amol Kumar
D. Amol Singh

Answer and Explanation

Answer: A

Pilot Amol Yadav named the six-seater aircraft, Victor Tango Narendra Modi Devandra.The Directorate General of Civil Aviation has granted Yadav license to fly the aircraft.

Daily Current Affairs: 21 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-21-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-21-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest