Content Ad 002

Current Affairs Quiz 21 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 November 2018

Question 1: Sonia Chahal is a ___________ player.
A. Boxing
B. Wrestling
C. Shooting
D. Sprinter

Answer and Explanation

Answer: A

Sonia Chahal is a boxer in 57kg category.

Question 2: What is the capital of Bulgaria?
A. Nina
B. Sofia
C. Havana
D. Maria

Answer and Explanation

Answer: B

Bulgaria:- Capital – Sofia || Currency – Lev || Official language – Bulgarian || President – Rumen Radev || Prime Minister – Boyko Borisov

Question 3: Who is the Director of Intelligence Bureau?
A. Paras Surana
B. Deepak Mehta
C. Rajiv Suri
D. Rajiv Jain

Answer and Explanation

Answer: D

Intelligence Bureau (IB):- Headquarter: New Delhi || Director: Rajiv Jain

Question 4: What is the tagline of Yes Bank?
A. Experience our Expertise
B. Tradition of Trust
C. India’s International Bank
D. A Name You Can Bank Upon

Answer and Explanation

Answer: A

Yes Bank:- Tagline – Experience our Expertise || Headquarters – Mumbai || CEO – Rana Kapoor

Question 5: ___________ has launched a Mobile App and web-based portal for retail investors to buy Govt. Securities (G-sec).
A. NCX
B. NSDL
C. BSE
D. NSE

Answer and Explanation

Answer: D

NSE has launched a Mobile App and web-based portal for retail investors to buy Govt. Securities (G-sec).

Question 6: Which country has topped ‘Global Talent Ranking’?
A. Norway
B. Denmark
C. Switzerland
D. Netherlands

Answer and Explanation

Answer: C

India is ranked on 53th position. || Switzerland has topped the ranking, is followed by Denmark, Norway, Austria and the Netherlands in top-five.

Question 7: Adobe CEO Shantanu Narayen is in ___________ Business Person of the Year 2018 list.
A. INSTEAD
B. World Bank
C. Fortune
D. WEF

Answer and Explanation

Answer: C

Adobe CEO Shantanu Narayen is in Fortune Business Person of the Year 2018 list.

Question 8: Military exercise ‘Vajra Prahar’ is the joint military exercise between India and USA, has commenced in __________.
A. Himachal Pradesh
B. Uttar Pradesh
C. Madhya Pradesh
D. Rajasthan

Answer and Explanation

Answer: D

Military exercise ‘Vajra Prahar’ is the joint military exercise between India and USA, has commenced in Rajasthan

Question 9: India with Govt. of Jharkhand and World Bank have signed a Loan Agreement of worth _______ million for Jharkhand Power System Improvement Project.
A. $290
B. $350
C. $310
D. $210

Answer and Explanation

Answer: C

India with Govt. of Jharkhand and World Bank have signed a Loan Agreement of worth $310 million for Jharkhand Power System Improvement Project.

Question 10: __________ has been appointed as the new Coal Secretary.
A. Sumanta Basu
B. Sumanta Chaudhuri
C. Sumanta Banerjee
D. Sumanta Bhomwik

Answer and Explanation

Answer: B

Sumanta Chaudhuri has been appointed as the new Coal Secretary.

Happy Learning!Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15Nov.-16Nov.-17Nov.-18Nov.-19Nov.-20Nov.-21

Daily Current Affairs 21 November 2018 Current Affairs Quiz 21 November 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img