Current Affairs Quiz November 22 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 22 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 22 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 22 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 November 2017

Question 1:Recently Jana Novotna passed away, she was ____.
A. Squash Player
B. Basketball Star
C. Cricketer
D. Tennis Star

Answer and Explanation

Answer: D

Czech tennis player Jana Novotna a Wimbledon champion in 1998 and 16 times Grand Slam winner in doubles and mixed doubles has died at the age of 49 after a long battle with cancer.

Question 2:Which bank has launched ‘Pattabhai Sitaramayya’ scheme to push entrepreneurship?
A. SBI
B. Andhra Bank
C. Vijaya Bank
D. ICICI

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Bank has launched scheme ‘Pattabhai Sitaramayya’ for self help groups(SHG) to encourage entrepreneurship.

Question 3:Which is the largest fish producing country in the world?
A. China
B. India
C. UK
D. Israel

Answer and Explanation

Answer: A

China is the largest fish producer country in the world.

Question 4:’Blue Revolution’ is related to the revolution in the production of ____.
A. Wheat
B. Milk
C. Fisheries
D. Cotton

Answer and Explanation

Answer: C

The scheme ‘Blue Revolution’ has been launched for the integrated development of fisheries sector in the country.

Question 5:Which country is planning to launch driverless cars by 2021?
A. UK
B. Israel
C. Switzerland
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: A

According to the budget speech of Britain’s Finance Minister, UK Government is planning to launch driverless cars by 2021.

Question 6:Robert Mugabe resigned from his post, he was President of which country?
A. Yemen
B. Bahrain
C. Rwanda
D. Zimbabwe

Answer and Explanation

Answer: D

Robert Mugabe has resigned as President of Zimbabwe with immediate effect after 37 years in power, ushering a new era for a country as uncertain as it is hopeful.

Question 7:Which Indian has been re-elected as the ICJ?
A. Sayyad Akbaruddin
B. Dalveer Bhandari
C. Kiran Rijeju
D. B K Chowdhari

Answer and Explanation

Answer: B

India’s nominee to the International Court of Justice(ICJ) Dalveer Bhandari was re-elected to the fifth and the last seat of the world court after Britain withdrew its candidate from the election.

Question 8:’Trump Village’ is located in which state?
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Haryana
D. Karnataka

Answer and Explanation

Answer: C Marora, a village in Haryana also known as Trump Village.

Question 9:With which country has India signed a pact of visa-free entry for flight crew?
A. Japan
B. Russia
C. Germany
D. S Afirca

Answer and Explanation

Answer: B India and Russia have agreed to implement the general declaration for visa free entry of the crew chartered and scheduled flights between the two countries.

Question 10:Headquarter of ICJ is in ____.
A. Berlin
B. The Hague
C. New York
D. Paris

Answer and Explanation

Answer: B International Court of Justice is headquartered in The Hague, Netherlands.

Daily Current Affairs: 22 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21Nov-22

Daily-Current-Affairs-22-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-22-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest