Current Affairs Quiz 23 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 23 November 2018

Question 1: Where is the headquarter of UNEP?
A. Kenya
B. South Africa
C. Austria
D. Brazil

Answer and Explanation

Answer: A

The United Nations Environment Programme, an agency of the United Nations, coordinates the organization’s environmental activities and assists developing countries in implementing environmentally sound policies and practices.

Question 2: Adidas has announced its association with India men’s hockey team skipper __________.
A. Harpreet Singh
B. Mandar Singh
C. Harmanpreet Singh
D. Manpreet Singh

Answer and Explanation

Answer: D

Adidas has announced its association with India men’s hockey team skipper Manpreet Singh

Question 3: ICC has partnered with ___________ to offer the user a viewing experience of the upcoming semi-finals and final of the ICC Women’s World T20.
A. Microsoft
B. Google
C. IBM
D. Oracle

Answer and Explanation

Answer: B

ICC has partnered with Google to offer the user a viewing experience of the upcoming semi-finals and final of the ICC Women’s World T20.

Question 4: India is ranked ________ in the list of most vacation deprived nation ‘Expedia Vacation Deprivation Report 2018’ in the world.
A. 9th
B. 6th
C. 4th
D. 5th

Answer and Explanation

Answer: D

India is ranked 5th in the list of most vacation deprived nation ‘Expedia Vacation Deprivation Report 2018’ in the world.

Question 5: Google has launched __________ App for the Indian market.
A. Neighbourly
B. Neighbours
C. Neighbourwala
D. Neighbouring

Answer and Explanation

Answer: A

Google has launched Neighbourly App for the Indian market.

Question 6: India Skills Report is compiled by Wheebox (Global Talent Assessment Firm), PeopleStrong (HR Tech Company) and ___________.
A. ICI
B. ICC
C. CII
D. FICCI

Answer and Explanation

Answer: C

India Skills Report is compiled by Wheebox (Global Talent Assessment Firm), PeopleStrong (HR Tech Company) and Confederation of Indian Industry (CII).

Question 7: The 12th World Congress on Mountain Medicine has started in __________, Nepal.
A. Gorakhpur
B. Janakpur
C. Kathmandu
D. Phulpur

Answer and Explanation

Answer: C

The 12th World Congress on Mountain Medicine has started in Kathmandu, Nepal.

Question 8: Carpet city _________ will get ‘Export Excellence’ Tag Under the ‘Towns of Export Excellence’ by Directorate General of Foreign Trade.
A. Bhishadohi
B. Bhahadol
C. Bhadohi
D. Shahdol

Answer and Explanation

Answer: C

Carpet city Bhadohi will get ‘Export Excellence’ Tag Under the ‘Towns of Export Excellence’ by Directorate General of Foreign Trade.

Question 9: ___________ Govt. has accorded its approval to implement Sashakt Mahila Yojna in the state.
A. Uttar Pradesh
B. Haryana
C. Punjab
D. Himachal Pradesh

Answer and Explanation

Answer: D

Himachal Pradesh Govt. has accorded its approval to implement Sashakt Mahila Yojna in the state.

Question 10: Sangai Festival 2018 has begun in ________.
A. Nagaland
B. Manipur
C. Tripura
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: B

Sangai Festival 2018 aka Manipur Sangai Festival 2018 has begun in Manipur by Manipur Tourism.

Daily Current Affairs: 23 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9Nov.-10
Nov.-11Nov.-12Nov.-13Nov.-14Nov.-15
Nov.-16Nov.-17Nov.-18Nov.-19Nov.-20
Nov.-21Nov.-22Nov.-23

Daily Current Affairs 23 November 2018 Current Affairs Quiz 23 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]