Current Affairs Quiz 23 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 November 2019

Question 1:Minister of Women and Child Development and Textiles, Smriti Irani, along with __________ launched the Bharatiya Poshan Krishi Kosh (BPKK).
A. Bill Gates
B. Jeff Bezos
C. Steve Jobs
D. Warren Buffett

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of Women and Child Development and Textiles, Smriti Irani, along with Bill Gates launched the Bharatiya Poshan Krishi Kosh (BPKK).

Question 2:__________________ delivered to the Indian Coast Guard Ship (ICGS) ‘Amrit Kaur’.
A. Mazagon Dock Shipbuildeer and Engineers Ltd
B. Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd
C. Cochin Shipyard and Engineers Ltd
D. Mishra Dhatu Nigam and Engineers Ltd

Answer and Explanation

Answer: B

Garden Reach Shipbuilders and Engineers Ltd delivered to the Indian Coast Guard Ship (ICGS) ‘Amrit Kaur’.

Question 3:The 2nd edition of South Asia Safety Summit was held in ______________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The 2nd edition of South Asia Safety Summit was held in New Delhi. South Asia Safety Summit is Facebook’s annual event to host critical conversations on digital safety and security.

Question 4:Minister of State for Home Affairs Nityanand Rai informed that Census 2021 will be conducted in _______________ languages.
A. 18
B. 17
C. 15
D. 16

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of State for Home Affairs Nityanand Rai informed that Census 2021 will be conducted in 16 languages.

Question 5:Naturalist Sir David Attenborough of United Kingdom will receive ____________ peace prize 2019.
A. Rajiv Gandhi
B. Indira Gandhi
C. Feroze Gandhi
D. Jawaharlal Nehru

Answer and Explanation

Answer: B

Naturalist Sir David Attenborough of United Kingdom will receive Indira Gandhi peace prize 2019.

Question 6:_____________ is celebrated as Fibonacci day.
A. November 21
B. November 22
C. November 23
D. November 24

Answer and Explanation

Answer: C

November 23 is celebrated as Fibonacci day. when the date is written in the mm/dd format (11/23), the digits in the date form a Fibonacci sequence: 1,1,2,3.

Question 7:______________ is the focus country at the 50th Edition of International Film Festival of India 2019.
A. Japan
B. Spain
C. Russia
D. Singapore

Answer and Explanation

Answer: C

Russia is the focus country at the 50th Edition of International Film Festival of India 2019.

Question 8:Microsoft’s CEO Satya Nadella has been accorded as the top spot in ___________’s Businessperson of the Year 2019 list.
A. Fortune
B. Forbes
C. Times
D. The Economist

Answer and Explanation

Answer: A

Microsoft’s CEO Satya Nadella has been accorded as the top spot in Fortune’s Businessperson of the Year 2019 list.

Question 9:________________ has committed to lending $500 million to expand Mumbai’s suburban railway network.
A. AIIB
B. ADB
C. WB
D. IMF

Answer and Explanation

Answer: A

Asian Infrastructure Investment Bank has committed to lending $500 million to expand Mumbai’s suburban railway network.

Question 10:_________________ finished claimed the Gold Medla in the men’s 10 metres air rifle competition at ISSF World Cup Finals.
A. Saurabh Choudhary
B. Divyansh Singh Panwar
C. Anjum Moudgil
D. Abhishek Verma

Answer and Explanation

Answer: B

Divyansh Singh Panwar finished claimed the Gold Medla in the men’s 10 metres air rifle competition at ISSF World Cup Finals.

Daily Current Affairs: 23 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 23 November 2019 Current Affairs Quiz 23 November 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest