Current Affairs Quiz 25 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 25 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 25 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 25 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 25 November 2019

Question 1:Minister of State (Independent Charge) Ministry of Development of North Eastern Region _____________ inaugurated the ‘Destination North East’ Festival in Varanasi, Uttar Pradesh.
A. Dr Jitendra Singh
B. Jugal Kishore Sharma
C. Kiren Rijiju
D. Jamyang Tsering Namgyal

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of State (Independent Charge) Ministry of Development of North Eastern Region Dr Jitendra Singh inaugurated the ‘Destination North East’ Festival in Varanasi, Uttar Pradesh

Question 2:The 11th edition of Agro Vision-2019 is inaugurated by Union Minister Nitin Gadkari at _______________.
A. Kanpur
B. Nagpur
C. Nasik
D. Varanasi

Answer and Explanation

Answer: B

The 11th edition of Agro Vision-2019 is inaugurated by Union Minister Nitin Gadkari at Nagpur.

Question 3:Ministry of Home Affairs has confirmed that National Intelligence Grid or NATGRID will come into operation by _____________.
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

Ministry of Home Affairs has confirmed that National Intelligence Grid or NATGRID will come into operation by 2020.

Question 4:______________ TablighiIjtema which is termed as the World’s biggest Islamic Congregation, is an annual Islamic Ijtema (congregation) or AalmiIjtema held in _______________, India.
A. Bhopal
B. Malegaon
C. Murshidabad
D. Aurangabad

Answer and Explanation

Answer: A

Bhopal TablighiIjtema which is termed as the World’s biggest Islamic Congregation, is an annual Islamic Ijtema (congregation) or AalmiIjtema held in Bhopal, India.

Question 5:Chitahresh Natesan has become first Indian to win ‘Mr. Universe (Pro) 2019’ in 90kg category at the 11th World Bodybuilding and Physique Sports Championship(WBPF) in ______________.
A. Russia
B. China
C. Japan
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: D

Chitahresh Natesan has become first Indian to win ‘Mr. Universe (Pro) 2019’ in 90kg category at the 11th World Bodybuilding and Physique Sports Championship(WBPF) in South Korea.

Question 6:The United Nations General Assembly has designated _______________ as the International Day for the Elimination of Violence Against Women.
A. November 23
B. November 24
C. November 25
D. November 26

Answer and Explanation

Answer: C

The United Nations General Assembly has designated November 25 as the International Day for the Elimination of Violence Against Women.

Question 7:Jal Shakti Minister ________________ has released a short documentary film on Water Conservation named ‘SHIKHAR SE PUKAR’.
A. Giriraj Singh
B. Arjun Ram Meghwal
C. Gajendra Singh Shekhawat
D. Gajendra Singh Khimsar

Answer and Explanation

Answer: C

Jal Shakti Minister Gajendra Singh Shekhawat has released a short documentary film on Water Conservation named ‘SHIKHAR SE PUKAR’.

Question 8:______________ has announced world’s largest GPU-accelerated cloud-based supercomputer ‘NDv2’ on Microsoft Azure.
A. NVIDIA
B. AMD
C. Intel
D. GeForce

Answer and Explanation

Answer: A

NVIDIA has announced world’s largest GPU-accelerated cloud-based supercomputer ‘NDv2’ on Microsoft Azure.

Question 9:_____________ has rolled out its K12 Education Transformation Framework in India.
A. Microsoft
B. Google
C. Amazon
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: A

Microsoft has rolled out its K12 Education Transformation Framework in India.

Question 10:Which of the following is the winner of Copa Libertadores 2019?
A. River Plate
B. Flamengo
C. Boca Juniors
D. Santos

Answer and Explanation

Answer: B

Winner: Flamengo || Runner-up: River Plate

Daily Current Affairs: 25 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 25 November 2019 Current Affairs Quiz 25 November 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest