Current Affairs Quiz 27th 28th November 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 27th 28th November 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 27th 28th November 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 27th 28th November 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 27th 28th November 2020

Question 1:Founder of ___________ Faqir Chand Kohli has passed away.
A. Wipro
B. TCS
C. Infosys
D. HCL

Answer and Explanation

Answer: B

  • Founder of Tata Consultancy Services Faqir Chand Kohli has passed away.
  • Faqir Chand Kohli also known as Father of Indian IT industry was an Indian industrialist. He was the founder and the first CEO of Tata Consultancy Services, India’s largest software services company.
  • Question 2:_____________ has bagged an order worth over Rs 7000 crore to construct a part of the Mumbai-Ahmedabad High-Speed Rail Bullet Train Project.
    A. GMR Group
    B. Larsen and Toubro
    C. Hindustan Construction Company
    D. JMC Projects

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • Larsen and Toubro has bagged an order worth over Rs 7000 crore to construct a part of the Mumbai-Ahmedabad High-Speed Rail Bullet Train Project.
  • Larsen and Toubro CEO: S. N. Subrahmanyan.
  • Question 3: PM Modi has inaugurated the ___________ Global Renewable Energy Investment Meeting and Expo (RE-Invest 2020).
    A. 5th
    B. 4th
    C. 3rd
    D. 6th

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • PM Modi has inaugurated the 3rd Global Renewable Energy Investment Meeting and Expo (RE-Invest 2020).
  • Theme: ‘Innovations for Sustainable Energy Transition’.
  • Question 4:__________ and Invest India have tied-up to launch the SDG Investor Map for India.
    A. UNDP
    B. UNESCO
    C. UNICEF
    D. WEF

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • UNDP and Invest India have tied-up to launch the SDG Investor Map for India.
  • Invest India is a non-profit venture under the Department for Promotion of Industry and Internal Trade, Ministry of Commerce and Industry.
  • Invest India MD and CEO: Deepak Bagla.
  • Question 5: Mercedes-Benz has joined hands with __________ to offer financial benefits to its user.
    A. SBI
    B. HDFC
    C. ICICI
    D. BOB

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Mercedes-Benz has joined hands with SBI to offer financial benefits to its user.
  • Mercedes-Benz is both a German automotive marque and, from late 2019 onwards, a subsidiary – as Mercedes-Benz AG – of Daimler AG. Mercedes-Benz is known for producing luxury vehicles and commercial vehicles. The headquarters is in Stuttgart, Baden-Württemberg. The name first appeared in 1926 as Daimler-Benz.
  • Parent organization: Daimler AG || Founder: Carl Benz
  • Daimler AG, commonly known and referred to as Mercedes-Benz, or simply as Daimler, is a German multinational automotive corporation headquartered in Stuttgart, Baden-Württemberg. It is one of the world’s leading car and truck manufacturers.
  • Question 6: ________ has signed an MoU with Inventivepreneur Chamber of Commerce and Industries to support SMEs and Start-ups.HDFC Bank has signed an MoU with Inventivepreneur Chamber of Commerce and Industries to support SMEs and Start-ups.
    A. Kotak Bank
    B. SBI Bank
    C. HDFC Bank
    D. ICICI Bank

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • HDFC Bank has signed an MoU with Inventivepreneur Chamber of Commerce and Industries to support SMEs and Start-ups.
  • MD and CEO of HDFC Bank: Sashidhar Jagdishan.
  • Question 7:The Word ‘Quarantine’ has been named _________ Dictionary’s Word of the Year 2020.
    A. American Heritage Dictionary
    B. Oxford
    C. Cambridge
    D. Merriam Webster

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • The Word ‘Quarantine’ has been named Cambridge Dictionary’s Word of the Year 2020.
  • Cambridge University Press is the publishing business of the University of Cambridge. Granted letters patent by King Henry VIII in 1534, it is the oldest university press in the world. It is also the Queen’s Printer.
  • Question 8:_________ film ‘Jallikattu’ is India’s official entry for the 93rd Academy Awards.
    A. Tamil
    B. Telugu
    C. Kannada
    D. Malayalam

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Malayalam film ‘Jallikattu’ is India’s official entry for the 93rd Academy Awards.
  • Question 9:Indian national football team have moved up a spot to ______ in the latest FIFA Rankings.
    A. 103
    B. 106
    C. 105
    D. 104

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Top Three
  • 1. Belgium
  • 2. France
  • 3. Brazil
  • Indian national football team have moved up a spot to 104 in the latest FIFA Rankings.
  • Daily Current Affairs: 27th 28th November

    Daily Current Affairs 27th-28th November 2020 Current Affairs Quiz 27th-28th November 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest