Current Affairs Quiz 3 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 3 November 2018

Question 1: Where is the headquarter of ISA?
A. Gurugram
B. Noida
C. New Delhi
D. Ghaziabad

Answer and Explanation

Answer: A

Founded at: Paris, France || Head: H.E. Upendra Tripathy || Region served: Countries between the Tropic of Cancer and Capricorn || Headquarters: Gwal Pahari, Gurugram, Haryana, India

Question 2: ___________ Govt. has launched Samruddhi scheme for SC/ST rural entrepreneurs.
A. Maharashtra
B. Karnataka
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: B

Karnataka Govt. has launched Samruddhi scheme for SC/ST rural entrepreneurs.

Question 3: ________________ Police has awarded Crime and Criminal Tracking Network and Systems (CCTNS) Good Practice Award.
A. Punjab
B. Haryana
C. Himachal Pradesh
D. Delhi

Answer and Explanation

Answer: A

Punjab Police has awarded Crime and Criminal Tracking Network and Systems (CCTNS) Good Practice Award.

Question 4: Decommissioned Carrier INS __________ will become India’s first floating museum
A. Viraat
B. Viraaj
C. Vikramaditya
D. Vikram

Answer and Explanation

Answer: A

Decommissioned Carrier INS Viraat will become India’s first floating museum.

Question 5: Who is the president of Pakistan?
A. Nawaaz Sharif
B. Mo Arif
C. Arif Alvi
D. Imran Khan

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Islamabad || Prime minister: Imran Khan || President: Arif Alvi || Currencies: Pakistani rupee, Rupee

Question 6: What is the currency of Vietnam?
A. Peso
B. Baht
C. Dong
D. Dinar

Answer and Explanation

Answer: C

Vietnam Capital: Hanoi || Currency: Dong

Question 7: ______________ has topped ‘Ease of Moving Index 2018’ by Ola Mobility Institute.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

Kolkata has topped ‘Ease of Moving Index 2018’ by Ola Mobility Institute.

Question 8: ___________ will host second edition of the India International Cherry Blossom Festival in November.
A. Nagaland
B. Arunachal Pradesh
C. Manipur
D. Meghalaya

Answer and Explanation

Answer: D

Shillong, Meghalaya will host second edition of the India International Cherry Blossom Festival in November.

Question 9: Malayalam film _______ will be the opening film at the 49th International Film Festival of India.
A. Olu
B. Ola
C. Podu
D. Odu

Answer and Explanation

Answer: A

Malayalam film Olu will be the opening film at the 49th International Film Festival of India.

Question 10: _____________ will host Indian National Rally Championships.
A. Nagaland
B. Arunachal Pradesh
C. Manipur
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

Arunachal Pradesh will host Indian National Rally Championships.

Daily Current Affairs: 3 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3

Daily Current Affairs 3 November 2018 Current Affairs Quiz 3 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest