Current Affairs Quiz 3 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 3 November 2019

Question 1:____________ has become first State to set a policy framework and institutional mechanism on agricultural produce and livestock contract farming
A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Tamil Nadu has become first State to set a policy framework and institutional mechanism on agricultural produce and livestock contract farming

Question 2:Odisha has drafted a Letter of Understanding with ____________ on ‘Drink from Tap Mission’.
A. UNDP SDG
B. WHO
C. UNESCO
D. UNICEF

Answer and Explanation

Answer: D

Odisha has drafted a Letter of Understanding with UNICEF on ‘Drink from Tap Mission’.

Question 3:Actor Rajinikanth will be honoured with the Icon of Golden Jubilee award at ________ International Film Festival of India.
A. 50th
B. 49th
C. 51st
D. 52nd

Answer and Explanation

Answer: A

Actor Rajinikanth will be honoured with the Icon of Golden Jubilee award at 50th International Film Festival of India.

Question 4:What is the Capital of Lebanon?
A. Beirut
B. Lebanese
C. Lebanon City
D. Baku

Answer and Explanation

Answer: A

Lebanon: Capital: Beirut || Currency: Lebanese pound

Question 5:Actor _____________ was awarded the Golden Dragon at the Cardiff International Film Festival.
A. Nawazuddin Siddiqui
B. Irfan Khan
C. Vicky Kaushal
D. Ayushmann Khurrana

Answer and Explanation

Answer: A

Actor Nawazuddin Siddiqui was awarded the Golden Dragon at the Cardiff International Film Festival.

Question 6:Sand artist Sudarsan Pattnaik of ______________ has been selected for the Italian Golden Sand Art Award 2019.
A. Tamil Nadu
B. Andhra Pradesh
C. Odisha
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: C

Sand artist Sudarsan Pattnaik has been selected for the Italian Golden Sand Art Award 2019.

Question 7:______________ has been named the highest-paid Dead Celebrity for 7th consecutive year by Forbes.
A. Beatles
B. Avicii
C. Michael Jackson
D. Elvis Presley

Answer and Explanation

Answer: C

Michael Jackson has been named the highest-paid Dead Celebrity for 7th consecutive year by Forbes.

Question 8:Creator of Computer Programming Language ___________ Guido van Rossum has retired from Dropbox
A. Python
B. Kotlin
C. Django
D. Node JS

Answer and Explanation

Answer: A

Creator of Computer Programming Language Python Guido van Rossum has retired from Dropbox

Question 9:India has been ranked ________ in 2019 Global Microscope Report on Financial Inclusion.
A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: A

India has been ranked 5th in 2019 Global Microscope Report on Financial Inclusion. Global Microscope Report on Financial Inclusion 2019 is compiled by The Economist Intelligence Unit.

Question 10:Para-athlete Subedar Anandan Gunasekaran had won 3 Gold Medals in the recently concluded _________ Military World Games in Wuhan, China.
A. 6th
B. 7th
C. 5th
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: B

Para-athlete Subedar Anandan Gunasekaran had won 3 Gold Medals in the recently concluded 7th Military World Games in Wuhan, China.

Daily Current Affairs: 3 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 3 November 2019 Current Affairs Quiz 3 November 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest