Content Ad 002

Current Affairs Quiz 3rd 4th November 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 3rd 4th November 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 3rd 4th November 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 3rd 4th November 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 3rd 4th November 2020

Question 1:____________ has won the Emilia Romagna Grand Prix 2020.
A. Lewis Hamilton
B. Sebastian Vettel
C. Valtteri Bottas
D. Max Verstappen

Answer and Explanation

Answer: A

  • Lewis Hamilton has won the Emilia Romagna Grand Prix 2020.
  • Lewis Hamilton is a British racing driver currently competing in Formula One for the Mercedes-AMG Petronas Formula One Team.
  • Question 2: ___________ has collaborated with Indian Oil Corporation to transform IOCL’s customer experience using digital tools.
    A. Infosys
    B. IBM
    C. Cognizant
    D. TCS

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • IBM has collaborated with Indian Oil Corporation to transform IOCL’s customer experience using digital tools.
  • IBM CEO: Arvind Krishna || IBM Headquarters: Armonk, New York
  • Indian Oil Corporation: Chairperson: Shrikant Madhav Vaidya || Headquarters: New Delhi.
  • Question 3: Book ____________ is authored by T. Bandyopadhyay.
    A. Pandemonium: The Great Indian Madical Tragedy
    B. Pandemonium: The Great Indian Education Tragedy
    C. Pandemonium: The Great Indian Banking Tragedy
    D. Pandemonium: The Great Indian Transport Tragedy

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Book ‘Pandemonium: The Great Indian Banking Tragedy’ is authored by T. Bandyopadhyay.
  • The Book provides an understanding of the challenges and economic potential of India.
  • Question 4:__________ with Ministry of Statistics & Programme Implementation has launched MSME Credit Health Index.
    A. CRISIL
    B. TransUnion CIBIL
    C. CARE Ratings
    D. ICRA Ratings

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • TransUnion CIBIL with Ministry of Statistics & Programme Implementation has launched MSME Credit Health Index.
  • It will provide government, policy makers, lenders and MSME market participants, a numeric indicator for benchmarking the health of the MSME sector.
  • MoSPI: Minister of State for Statistics and Programme Implementation: Rao Inderjit Singh
  • Question 5:____________ has launched Vriddhi Supplier Development Program to digitally enhance learning process to train MSMEs.
    A. Walmart
    B. Amazon
    C. Snapdeal
    D. PayTM Mall

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Walmart has launched Vriddhi Supplier Development Program to digitally enhance learning process to train MSMEs.
  • Walmart: CEO: Doug McMillon || Headquartered:Bentonville, Arkansas
  • Question 6:Airports Authority of India has handed over the Lucknow airport to the __________ group on lease for a period of 50 years.
    A. TATA
    B. Birla
    C. Adani
    D. Parimal

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Airports Authority of India has handed over the Lucknow airport to the Adani group on lease for a period of 50 years.
  • In February 2019, Government of India had privatised six major airports of the country namely Lucknow, Ahmedabad, Jaipur, Mangaluru, Thiruvananthapuram, and Guwahati.
  • Question 7:Typhoon Goni has hit the south of the ___________’ main island of Luzon.
    A. Australia
    B. South Africa
    C. Philippines
    D. Panama

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Typhoon Goni has hit the south of the Philippines’ main island of Luzon.
  • Typhoon Goni is claimed as the world’s strongest typhoon of 2020.
  • Question 8:Duarte Pacheco of __________ elected as new President of Inter Parliamentary Union.
    A. France
    B. Germany
    C. Spain
    D. Portugal

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • The 206th Session of the Governing Council of the Inter-Parliamentary Union concluded.
  • An Indian Parliamentary Delegation led by Lok Sabha Speaker Om Birla and consisting of Lok Sabha MP Poonamben Maadam and Rajya Sabha MP Swapan Dasgupta participated in the Event.
  • Inter-Parliamentary Union: Headquarters: Geneva, Switzerland || President: Gabriela Cuevas Barron || Founded: 1889
  • Duarte Pacheco of Portugal elected as new President of Inter Parliamentary Union
  • Daily Current Affairs: 3rd 4th November

    Daily Current Affairs 3rd-4th November 2020 Current Affairs Quiz 3rd-4th November 2020 Current Affairs Infographic

    Content Ads 02 Sample 01
    Pop Up

    LIVE STREAMING ON YOUTUBE

    Starting 3rd June 2024, 7pm

    Onwards

    FREE CHEAT SHEET

    Learn
    How to Master VA-RC 

    This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

    No thanks, I don't want it.

    Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

    Rsz 1rsz Close Img

    Join Our Newsletter

    Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

    Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
    Rsz 1rsz Close Img