Content Ad 002

Current Affairs Quiz 4 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 November 2017

Question 1:Which state will convert fair-price shops to village malls?
A. Telangana
B. Andhra Pradesh
C. Sikkim
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: B

Andhra Pradesh will convert 29,000 fair price shops to village malls.

Question 2: Bank of England has raised its base rates to _____
A. 0.25%
B. 0.5%
C. 0.75%
D. 1.0%

Answer and Explanation

Answer: B

Bank of England raises base rates from 0.25% to 0.5%.

Question 3: How many Asian nations will Donald Trump visit in his recent 12-day trip?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: D

US President Donald Trump will visit 5 Asian Nations.

Question 4:How many years has it been since a US President visited South Korea?
A. 11
B. 22
C. 33
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: D

It has been 25 years since a US President visited South Korea.

Question 5:___ will shut down voice calls from Dec 1.
A. Aircel
B. Airtel
C. RCom
D. Vodafone

Answer and Explanation

Answer: C

RCom will shut down voice calls from Dec 1st.

Question 6:Who is the CEO of World Bank?
A. Chanda Kocchar
B. Arundhati
C. Christine Lagarde
D. Kristalina Georgiva

Answer and Explanation

Answer: D

Kristalina Georgiva is the CEO of World Bank.

Question 7:India jumped up ____spots in ease of doing business
A. 10
B. 20
C. 30
D. 40

Answer and Explanation

Answer: C

India jumped up by 30 spots in ease of doing business.

Question 8:Broadcom plans to acquire____
A. Telco
B. Qualcomm
C. Intel
D. AMD

Answer and Explanation

Answer: B

Broadcom plans to acquire Qualcomm.

Question 9:Mary Kom is a/an___
A. Swimmer
B. Shuttler
C. Shooter
D. Boxer

Answer and Explanation

Answer: D

Mary Kom is a boxer.

Question 10:What is the market capitalisation of Broadcom?
A. 100 billion dollars
B. 110 billion dollars
C. 120 billion dollars
D. 130 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: B

Broadcom has a current market capitalisation of $100 billion.

Daily Current Affairs: 4 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-4-november-2017-Current-Affairs-Quiz-october-24-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update