Current Affairs Quiz 4 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 4 November 2018

Question 1: Who is the MSME Minister in India?
A. Giriraj Singh
B. Rajnath Singh
C. Narendra Modi
D. Kalraj Mishra

Answer and Explanation

Answer: A

Departments: National Small Industries Corporation || Officeholder: Giriraj Singh (MOS independent charge) || Headquarters: Udyog Bhawan, Rafi Marg, New Delhi || Jurisdiction: India

Question 2: Where is the Secretariat of South Asian Football Federation?
A. India
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer and Explanation

Answer: B

South Asian Football Federation: President – Mr. Kazi Md. Salahuddin || Secretariat – Dhaka, Bangladesh

Question 3: Where is the headquarter of RBL Bank?
A. Chennai
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: C

RBL Bank: Headquarters: Mumbai || MD & CEO: Vishwavir Ahuja || Founded : August 1943.

Question 4: What is the currency of United Arab Emirates?
A. Dirham
B. Dinar
C. Baht
D. Riyal

Answer and Explanation

Answer: A

United Arab Emirates: Capital – Abu Dhabi || Currency – UAE dirham || President – Khalifa bin Zayed Al Nahyan || Prime Minister – Mohammed bin Rashid Al Maktoum

Question 5: Where is the headquarter of UCO Bank?
A. Chennai
B. New Delhi
C. Mumbai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Atul Kumar Goel || Founder: Ghanshyam Das Birla

Question 6: Who is the chairman of Internet and Mobile Association of India?
A. Ranjan Mohan
B. Ashish Mishra
C. Rajan Anandan
D. Rajesh Mishra

Answer and Explanation

Answer: C

IAMAI is not-for-profit industry body registered under the Societies Act, 1896. || Rajan Anandan is the Chairman of IAMAI.

Question 7: M Mukundan(___________ novelist) will be awarded ‘Ezhuthachan Puraskaram’ for the year 2018.
A. Karnataka
B. Tamilnadu
C. Malayalam
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: C

M Mukundan(Malayalam novelist) will be awarded ‘Ezhuthachan Puraskaram’ for the year 2018.

Question 8: President Kovind has inaugurated the first Gyan Kumbh in _____________.
A. Uttarakhand
B. Tamilnadu
C. Rajasthan
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

President Kovind has inaugurated the first Gyan Kumbh in Uttarakhand.

Question 9: Who won 2018 SAFF U-15 Championship that has recently concluded in Nepal?
A. Bangladesh
B. India
C. Pakistan
D. Nepal

Answer and Explanation

Answer: A

5th SAFF U-15 Championship 2018 was held in Kathmandu, Nepal. Bangladesh beat Pakistan 3-2 on penalties in the final.

Question 10: The 18th Indian Ocean Rim Association meeting was concluded in ___________, South Africa.
A. Johannesburg
B. Durban
C. Cape town
D. Pretoria

Answer and Explanation

Answer: B

The 18th Indian Ocean Rim Association meeting was concluded in Durban, South Africa.

Daily Current Affairs: 4 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4

Daily Current Affairs 4 November 2018 Current Affairs Quiz 4 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest

[i]
[i]