Current Affairs Quiz 4 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 4 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 4 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 4 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 4 November 2019

Question 1:___________ has been appointed as the first Principal Chief Commissioner of Income Tax of National e-Assessment Centre (NeAC) by CBDT.
A. Krishna Mohan Prasad
B. Keshav Prasad Mourya
C. Mohan Prasad
D. Rama Mohan Prasad

Answer and Explanation

Answer: A

Krishna Mohan Prasad has been appointed as the first Principal Chief Commissioner of Income Tax of National e-Assessment Centre (NeAC) by CBDT.

Question 2:Sanjeev Nandan Sahai has been appointed as the Secretary of Ministry of __________.
A. Revenue
B. Power
C. Health
D. Human Resource Development

Answer and Explanation

Answer: B

Sanjeev Nandan Sahai has been appointed as the Secretary of Ministry of Power.

Question 3:Minister of Health and Family Welfare Harsh Vardhan has launched Intensified Mission _____________ (IMI) 2.0 Portal in New Delhi.
A. Indradhanush
B. Varuna
C. Aarogya
D. Aatamshudhhi

Answer and Explanation

Answer: A

Minister of Health and Family Welfare Harsh Vardhan has launched Intensified Mission Indradhanush (IMI) 2.0 Portal in New Delhi.

Question 4:____________ will set up Space Technology Cell (STC) in collaboration with the Indian Space Research Organization.
A. IIT Delhi
B. IIT Bombay
C. IIT Kanpur
D. IIT Kharagpur

Answer and Explanation

Answer: A

IIT Delhi will set up Space Technology Cell (STC) in collaboration with the Indian Space Research Organization.

Question 5:The 3rd edition of Global Ayurveda Summit 2019 has started in _____________, Kerala.
A. Kochi
B. Munnar
C. Thiruvananthapuram
D. Kozhikode

Answer and Explanation

Answer: A

The 3rd edition of Global Ayurveda Summit 2019 has started in Kochi, Kerala.

Question 6:The __________ ASEAN Summit has been concluded in Bangkok, Thailand.
A. 45th
B. 25th
C. 35th
D. 40th

Answer and Explanation

Answer: C

The 35th ASEAN Summit has been concluded in Bangkok, Thailand. East Asia Summit and Regional Comprehensive Economic Summit was also held on the sidelines of 35th ASEAN Summit.

Question 7:_____________ of Spain will host United Nations Climate Change Conference (COP 25) from 2 to 13 December.
A. Lisbon
B. Barcelona
C. Madrid
D. Valencia

Answer and Explanation

Answer: C

Madrid of Spain will host United Nations Climate Change Conference (COP 25) from 2 to 13 December.

Question 8:The International Day to End Impunity for Crimes against Journalists is a UN-recognized international day observed annually on ______________.
A. 2 November
B. 3 November
C. 4 November
D. 5 November

Answer and Explanation

Answer: A

The International Day to End Impunity for Crimes against Journalists is a UN-recognized international day observed annually on 2 November.

Question 9:Worlds’ first Block-chain-based Carbon Trading Exchange was launched in __________.
A. Singapore
B. Hong Kong
C. USA
D. South Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Worlds’ first Block-chain-based Carbon Trading Exchange was launched in Singapore.

Question 10:______________’s Managing Director and Chief Executive Officer T. Latha has resigned.
A. Janlaxmi Bank
B. Dhanlaxmi Bank
C. Laxmi Vilas Bank
D. South Indian Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Dhanlaxmi Bank’s Managing Director and Chief Executive Officer T. Latha has resigned. Chairman of Dhanlaxmi Bank: Sanjeev Krishnan || Founded:1927 || Headquarters: Thrissur, Kerala.

Daily Current Affairs: 4 November

Daily Current Affairs 4 November 2019 Current Affairs Quiz 4 November 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest