Current Affairs Quiz 5 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 5 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 5 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 5 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 5 November 2019

Question 1:Writer Anand has been selected for 27th Ezhuthachan Puraskaram 2019 by _________ Sahitya Akademi Award.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Andhra Pradesh

Answer and Explanation

Answer: A

Writer Anand has been selected for 27th Ezhuthachan Puraskaram 2019 by Kerala Sahitya Akademi Award.

Question 2:___________ is the Focus Country of the 25th edition Kolkata International Film Festival 2019.
A. France
B. Germany
C. Hungary
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: B

Germany is the Focus Country of the 25th edition Kolkata International Film Festival 2019.

Question 3:Indian-origin researcher Neeraj Sharma has been awarded with ‘Early Career Researcher of the Year award’ by Government of ____________.
A. Australia
B. UK
C. Canada
D. USA

Answer and Explanation

Answer: A

Indian-origin researcher Neeraj Sharma has been awarded with ‘Early Career Researcher of the Year award’ by Government of Australia.

Question 4:The first-ever India-Uzbekistan joint military exercise Dustlik-2019 has started at ___________, Uzbekistan.
A. Dushanbe
B. Almaty
C. Bishkek
D. Tashkent

Answer and Explanation

Answer: D

The first-ever India-Uzbekistan joint military exercise Dustlik-2019 has started at Tashkent, Uzbekistan.

Question 5:US Secretary of State _____________ has awarded ‘Corporate Excellence Award’ to Pepsico India.
A. Mike Pence
B. William Barr
C. Susan Bolton
D. Mike Pompeo

Answer and Explanation

Answer: D

US Secretary of State Mike Pompeo has awarded ‘Corporate Excellence Award’ to Pepsico India.

Question 6:Where is the Headquarter of Siemens?
A. Landon
B. Paris
C. Munich
D. Vienna

Answer and Explanation

Answer: C

Headquarters: Munich, Germany || CEO: Joe Kaeser

Question 7:____________-led High-Level Advisory Group has recommended to issue Elephant Bonds to recover $500 billion of black money stashed abroad.
A. Rathin Roy
B. Arvind Virmani
C. Surjit Bhalla
D. Bibek Debroy

Answer and Explanation

Answer: C

Surjit Bhalla-led High-Level Advisory Group has recommended to issue Elephant Bonds to recover $500 billion of black money stashed abroad

Question 8:____________-based e-commerce platform Qoo10 has acquired Indian e-commerce ShopClues in all-stock deal.
A. Singapore
B. Malaysia
C. Indonesia
D. Hong Kong

Answer and Explanation

Answer: A

Singapore-based e-commerce platform Qoo10 has acquired Indian e-commerce ShopClues in all-stock deal.

Question 9:South Africa has defeated ___________ in the final of Rugby World Cup 2019.
A. England
B. USA
C. France
D. Spain

Answer and Explanation

Answer: A

South Africa has defeated England in the final of Rugby World Cup 2019.

Question 10:_____________ has been named under 2020 Olympics Athlete Ambassadors Group of International Olympic Committee.
A. Sushil Kumar
B. Mary Kom
C. Vijendar Singh
D. Yogeshwar Dutt

Answer and Explanation

Answer: B

Boxer Mary Kom has been named under 2020 Olympics Athlete Ambassadors Group of International Olympic Committee.

Daily Current Affairs: 5 November

General Knowledge Tests for November-2019
Happy Learning!
November-1November-2November-3November-4November-5
November-6November-7November-8November-9November-10
November-11November-12November-13November-14November-15
November-16November-17November-18November-19November-20
November-21November-22November-23November-24November-25
November-26November-27November-28November-29November-30

Daily Current Affairs 5 November 2019 Current Affairs Quiz 5 November 2019 Current Affairs Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest