Current Affairs Quiz 6 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 6 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 6 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 6 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 6 November 2018

Question 1: Who is the Chief of Naval Staff?
A. Sunil Lamba
B. Bipin Rawat
C. Ajit Doval
D. Birender Singh Dhanoa

Answer and Explanation

Answer: A

Indian Navy: Chief of Naval Staff: Admiral Sunil Lamba || Vice-Chief of Naval Staff: Vice Admiral Ajit Kumar || Headquarters: New Delhi.

Question 2: Where is the headquarter of International Boxing Association?
A. Austria
B. Switzerland
C. Germany
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

International Boxing Association (AIBA):- Headquarters: Lausanne, Switzerland.

Question 3: Who is the chairperson of International Press Institute?
A. Josef Hose
B. Spielberg Gluten
C. Marcus Reus
D. Markus Spillmann

Answer and Explanation

Answer: D

IPI (International Press Institute):- Chairperson – Markus Spillmann || Based in – Vienna, Austria

Question 4: What is the tagline of ICICI Bank?
A. India’s International Bank
B. Zindagi Ke Sath
C. A Name you can bank upon
D. Hum Hain Na

Answer and Explanation

Answer: D

ICICI Bank:- Headquarters: Mumbai || MD& CEO: Mr. Sandeep Bakshi || Tagline: Hum Hain Na!

Question 5: INS _____________- A Strategic Strike Nuclear Submarines has completed its first deterrence patrol for India.
A. Arihant
B. Viraat
C. Tarini
D. Kalhari

Answer and Explanation

Answer: A

INS Arihant- A Strategic Strike Nuclear Submarines has completed its first deterrence patrol for India.

Question 6: World Tsunami Awareness Day is observed on ___________.
A. November 8
B. November 7
C. November 5
D. November 6

Answer and Explanation

Answer: C

World Tsunami Awareness Day is observed on November 5.

Question 7: ________________ has been appointed as ambassador of India to Japan.
A. Surendra Kumar Tripathi
B. Sanjay Meena
C. Sanjay Kumar Verma
D. Arjun Tomar

Answer and Explanation

Answer: C

Sanjay Kumar Verma has been appointed as ambassador of India to Japan.

Question 8: ICICI Bank with ‘Amazon Pay’ to launch ______________ A co-branded credit card.
A. Amazon Pay ICICI Bank Credit Card
B. Amazon ICICI Credit Card
C. ICICI Bank Amazon Pay Credit Card
D. ICICI Amazon Pay Credit Card

Answer and Explanation

Answer: A

ICICI Bank with ‘Amazon Pay’ to launch ‘Amazon Pay ICICI Bank Credit Card’ A co-branded credit card.

Question 9: Dr. Ramdas M Pai was awarded ‘Lifetime Achievement Award 2018’ by ______________.
A. FICCI
B. CCI
C. NIA
D. ASBA

Answer and Explanation

Answer: A

Dr. Ramdas M Pai was awarded ‘Lifetime Achievement Award 2018’ by FICCI.

Question 10: Where is the headquarter of India Electronics and Semiconductor Association?
A. Noida
B. Bangalore
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: B

IESA: Headquarters: Bangalore || Chairman: Anilkumar Muniswamy.

Daily Current Affairs: 6 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6

Daily Current Affairs 6 November 2018 Current Affairs Quiz 6 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest