Current Affairs Quiz 7 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 7 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 7 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 7 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 7 November 2018

Question 1: Who is the CEO of HSBC Bank?
A. John M. Flint
B. Clint Mackay
C. Thomas Cavani
D. Dirk william

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: London, United Kingdom || CEO: John M. Flint || Founder: Thomas Sutherland

Question 2: Where is the headquarter of commonwealth nations?
A. Manchester
B. London
C. Liverpool
D. Leicester

Answer and Explanation

Answer: B

Headquarters: London, United Kingdom || Founder: Parliament of the United Kingdom || Founded: 11 December 1931

Question 3: Where is the headquarter of SEBI?
A. Lucknow
B. Pune
C. Hyderabad
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: D

SEBI:- Chairman: Ajay Tyagi || Headquarters: Mumbai.

Question 4:The ___________ edition of ‘Make In Odisha Conclave’ to be held from November 11 to November 15.
A. second
B. third
C. fourth
D. fifth

Answer and Explanation

Answer: A

The second edition of ‘Make In Odisha Conclave’ to be held from November 11 to November 15.

Question 5: Which country is the partner in Make in Odisha Conclave?
A. Bhutan
B. China
C. Korea
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

Japan to be ‘Country Partner’ for Make in Odisha 2018.

Question 6: India and Japan signed a loan agreement for the construction of Turga Pumped Storage in ____________.
A. Jharkhand
B. Bihar
C. West Bengal
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: C

India and Japan signed a loan agreement for the construction of Turga Pumped Storage in West Bengal.

Question 7: What is the capital of Lao People’s Democratic Republic ?
A. Laos City
B. Hanoi
C. Vientiane
D. Khmu City

Answer and Explanation

Answer: C

Capital: Vientiane || Currency: Lao kip

Question 8: SEBI has decided to cut listing time for an IPO to 3 days from 6. What is the full-form of IPO?
A. Initial public offering
B. Initial people offer
C. Initial public offer
D. Initial people offering

Answer and Explanation

Answer: A

Initial public offering or stock market launch is a type of public offering in which shares of a company are sold to institutional investors and usually also retail investors; an IPO is underwritten by one or more investment banks, who also arrange for the shares to be listed on one or more stock exchanges.

Question 9: MC Mary Kom has been appointed as brand ambassador of 10th edition of Women’s World Championship in __________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kolkata

Answer and Explanation

Answer: A

MC Mary Kom has been appointed as brand ambassador of 10th edition of Women’s World Championship in New Delhi

Question 10: Which country is the current champion of ICC Women’s World Twenty20 ?
A. India cricket team
B. West Indies cricket team
C. Australia cricket team
D. England cricket team

Answer and Explanation

Answer: B

Current champion: West Indies cricket team || Next tournament: 2018, West Indies || Tournament format: Round robin and knockout || Number of teams: 10 || Most runs: Charlotte Edwards (768) || Most successful: Australia (3 titles) || Most wickets: Ellyse Perry (27)

Daily Current Affairs: 7 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7

Daily Current Affairs 7 November 2018 Current Affairs Quiz 7 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest