Current Affairs Quiz November 08 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz November 08 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz November 08 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz November 08 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 8 November 2017

Question 1:Who has won the men’s Badminton 82nd Senior National Championship?
A. H S Prannoy
B. Kidambi Srikanth
C. P Kshyap
D. P Saipraneet

Answer and Explanation

Answer: A

H.S.Prannoy defeated World No 2 Kidambi Srikanth in a thrilling finale to claim the men’s singles title at the 82nd Senior National Championship in Nagpur, Maharashtra.

Question 2:Mary Kom defeated ___ to win fifth gold medal at Asian Women’s Boxing Championship.
A. Tutsi Yang Ki
B. Kim Hyang Mi
C. Jong Hyang Mi
D. Yong Mi Hyan

Answer and Explanation

Answer: C

Mary Kom defeated N Korea’s Kim Hyang Mi to win her fifth gold medal at the event.

Question 3:Which state recently signed MoU with Intel and UST Global for transforming state into electronics hardware manufacturing hub?
A. Uttar Pradesh
B. Bihar
C. Maharashtra
D. Kerala

Answer and Explanation

Answer: D

The Kerala government inked an MoU with Intel and UST Global for exploring the possibility of transforming the state into an electronics hardware manufacturing hub.

Question 4:What is name of official mascot of AIBA Women’s Youth World Boxing Championship?
A. Vatitra
B. Bhim
C. Guppy
D. Rudra

Answer and Explanation

Answer: C

Assam’s famed one-horned rhino ‘Guppy’ was unveiled as the official mascot of the 2017 AIBA Youth Women’s World Boxing Championship in Guwahati, Assam.

Question 5:Which insurance company won Asia Insurance Industry’s ‘General Insurance Company of the Year’ award?
A. Bajaj Allianz
B. Apollo Munich
C. Aviva Life Insurance
D. ICICI Prudentials

Answer and Explanation

Answer: B

Apollo Munich Health Insurance Company, a joint venture between integrated healthcare provider Apollo Hospital Group and the Munich Re Group was conferred with the 21st Asia Insurance Industry Award in the ‘General Insurance Company of the Year’ category.

Question 6:Which country has opened its centre at IIMB?
A. Bangladesh
B. Israel
C. Japan
D. Switzerland

Answer and Explanation

Answer: B

The Israeli Consulate in Bengaluru launched the Israel Centre at Indian Institute of Managemnt Bangalore(IIMB).

Question 7:Who won Women’s Senior National Badminton Championship?
A. Saina Nehwal
B. PV Sindhu
C. Jwala Gutta
D. Kiran M

Answer and Explanation

Answer: A

World No 11 Saina Nehwal became National Champion for the third time, defeating World NO 2 PV Sindhu in the Women’s singles final of Senior National Badminton Championships.

Question 8:Headquarter of International Solar Alliance is in ____.
A. Delhi
B. Mumbai
C. Pune
D. Gurugram

Answer and Explanation

Answer: D

International Solar Alliance is the organization is founded by Narendra Modi headquartered Gurugram, Haryana.

Question 9:Which of the following cities are not included in the list of UNESCO’s creative city for the contribution to Music?
A. Varanasi
B. Jaipur
C. Mumbai
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Chennai was recently designated as UNESCO Creative City for its contributions to music, making it the third city on the list after Jaipur and Varanasi.

Question 10:Which political party has offered Rajya Sabha seat to former RBI Governor R Rajan?
A. Congress
B. DMK
C. Shivsena
D. AAP

Answer and Explanation

Answer: D

The Aam Aadmi Party(AAP) has offered former RBI Governor Raghuram Rajan one of its three seats in the Rajya Sabha.

Daily Current Affairs: 08 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-8-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-8-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest