Content Ad 002

Current Affairs Quiz 8 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 8 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 8 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 8 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 8 November 2018

Question 1: Who is the CEO of Citigroup?
A. Michael Corbat
B. Jim Corbat
C. John Dugan
D. John Nash

Answer and Explanation

Answer: A

CEO: Michael Corbat || Headquarters: New York City, New York, United States

Question 2: International Telecommunications Union ITU decided to set up the ITU South Asia Area Office and Technology Innovation Centre in ___________.
A. Shanghai
B. New Delhi
C. Jakarta
D. Dhaka

Answer and Explanation

Answer: B

ITU decided to set up the ITU South Asia Area Office and Technology Innovation Centre in New Delhi.

Question 3: Who is the CEO of World Bank?
A. Andrey Azuay
B. Irina Bokova
C. Jim Yong Kim
D. Kristalina Georgieva

Answer and Explanation

Answer: D

World Bank:- Membership: 189 countries || Headquarters: Washington DC || Secretary-General: Jim Yong Kim || CEO: Kristalina Georgieva.

Question 4: _______________ has resigned from Cricket Australia’s board of directors.
A. Mark Taylor
B. Rickey Ponting
C. Shane Warne
D. Jason Gillespie

Answer and Explanation

Answer: A

Mark Taylor has resigned from Cricket Australia’s board of directors.

Question 5: _________ will setup Digital Public Credit Registry to capture details of all borrowers.
A. RBI
B. GOI
C. Finance Ministry
D. NABARD

Answer and Explanation

Answer: A

RBI will setup Digital Public Credit Registry to capture details of all borrowers.

Question 6: Who is the minister for Social Justice and Empowerment?
A. Manoj Sinha
B. Madanlal Khurana
C. Thaawarchand Gehlot
D. Mahesh Sharma

Answer and Explanation

Answer: C

Thaawarchand Gehlot is the Union Minister for Social Justice and Empowerment

Question 7: Home Ministry has released Rs. 113.36 crore under the Border Area Development Programme for _________ states.
A. 5
B. 7
C. 6
D. 5

Answer and Explanation

Answer: C

Home Ministry has released Rs. 113.36 crore under the Border Area Development Programme for 6 states. 6 states are: Assam, Nagaland, Sikkim, Gujarat, Rajasthan and Uttarakhand.

Question 8: India has pledged contributions of __________ million for the various UN agencies and development activities.
A. USD 19.36
B. USD 17.36
C. USD 13.36
D. USD 14.36

Answer and Explanation

Answer: C

India has pledged contributions of USD 13.36 million for the various UN agencies and development activities.

Question 9: Luksika Kumkhum from ___________ won the singles title in the L&T Mumbai Open at the Cricket Club of India courts, in Mumbai.
A. Japan
B. Hong Kong
C. Malaysia
D. Thailand

Answer and Explanation

Answer: D

Luksika Kumkhum from Thailand won the singles title in the L&T Mumbai Open at the Cricket Club of India courts, in Mumbai.

Question 10: _____________ was honoured as a ‘Distinguished Fellow’ by IndiaGlobal(A US think-tank).
A. Siddharth Malhotra
B. Anupam Kher
C. Shatrughna Sinha
D. Amitabh Shaan

Answer and Explanation

Answer: B

Anupam Kher was honoured as a ‘Distinguished Fellow’ by IndiaGlobal(A US think-tank).

Daily Current Affairs: 8 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8

Daily Current Affairs 8 November 2018 Current Affairs Quiz 8 November 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img
Free Live Webinar Update