Current Affairs Quiz 9 November 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 November 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 November 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 November 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 November 2017

Question 1:Odd-even scheme to be introduced in ___
A. Mumbai
B. Delhi
C. Kolkata
D. Pune

Answer and Explanation

Answer: B

Odd-even scheme will be introduced in Delhi during Nov 13-17.

Question 2: China bans tourism to ___
A. South Korea
B. US
C. North Korea
D. India

Answer and Explanation

Answer: C

China bans tourism to North Korea.

Question 3:To how many Asian nations will Donald Trump visit during his recent tour?
A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

Answer and Explanation

Answer: D

US President Donald Trump will visit 5 Asian Nations.

Question 4:Paris climate deal has not been signed by __
A. China
B. Syria
C. India
D. US

Answer and Explanation

Answer: D

The deal has not been signed by US.

Question 5: Indian Air Force has recently participated in _____ military drill
A. Pakistan
B. North Korea
C. Israel
D. China

Answer and Explanation

Answer: C

Indian Air Force participates in Israel’s military drill.

Question 6:RBI printed ______ pieces currency notes in 2016.
A. 21 billion
B. 28 billion
C. 31 billion
D. 48 billion

Answer and Explanation

Answer: B

RBI printed 28 billion pieces of currency notes in 2016.

Question 7:Qualcomm has signed a deal with all of the following except ___
A. Apple
B. Vivo
C. OPPO
D. Xiaomi

Answer and Explanation

Answer: A

Qualcomm has not sign a deal with Apple.

Question 8:Virat Kohli earns __ per promotional post on Instagram
A. Rs. 2 crore
B. Rs.4.1 crore
C. Rs. 3.2 crore
D. Rs. 1.3 crore

Answer and Explanation

Answer: C

Kohli earns Rs.3.2 crore per promotional post on Instagram.

Question 9:Kevin Hart is a ______
A. Swimmer
B. Comedian
C. Shooter
D. Boxer

Answer and Explanation

Answer: B

Kevin Hart is a comedian.

Question 10:North Korea generates Rs.__ crore in tourism from China
A. 185
B. 285
C. 385
D. 485

Answer and Explanation

Answer: B

N Korea generates over Rs.285 crore in tourism from China.

Daily Current Affairs: 9 November

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for November-2017
Happy Learning!
Nov-1Nov-2Nov-3Nov-4
Nov-5Nov-6Nov-7Nov-8
Nov-9Nov-10Nov-11Nov-12
Nov-13Nov-14Nov-15Nov-16
Nov-17Nov-18Nov-19Nov-20
Nov-21

Daily-Current-Affairs-9-november-2017-Current-Affairs-Quiz-november-9-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest