Current Affairs Quiz 9 November 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 November 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 November 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 November 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 9 November 2018

Question 1: Women and Child Development Ministry has set up an Online Marketing Portal-____________.
A. Mahila-E-Haat
B. Mahila-O-Haat
C. Mahila-I-Haat
D. Mahila-A-Haat

Answer and Explanation

Answer: A

Women and Child Development Ministry has set up an Online Marketing Portal-‘Mahila-E-Haat’.

Question 2: Who is the Governor of Bihar?
A. Viral Acharya
B. Lalji Tandon
C. Ganeshi Lal
D. Balram Das Tandon

Answer and Explanation

Answer: B

Bihar:- Chief Minister: Nitish Kumar || Governor: Lalji Tandon.

Question 3: Meghalaya Govt. has announced Rs 378cr investment in Aqua Mission 2.0 from _____________ 2019.
A. April
B. January
C. March
D. July

Answer and Explanation

Answer: A

Meghalaya Govt. has announced Rs 378cr investment in Aqua Mission 2.0 from April 2019.

Question 4: World Cancer Day is an international day marked on __________ to raise awareness of cancer and to encourage its prevention
A. June 5
B. Mar 10
C. Nov 7
D. Feb 4

Answer and Explanation

Answer: D

World Cancer Day is an international day marked on February 4 to raise awareness of cancer and to encourage its prevention

Question 5: ______________ has inducted stealth combat unmanned aerial vehicle (UAV) ‘UAV–CH7’ as to be the most advanced drone.
A. China
B. USA
C. Japan
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: A

China has inducted stealth combat unmanned aerial vehicle (UAV) ‘UAV–CH7’ as to be the most advanced drone.

Question 6: Where is the headquarter of Press Council of India?
A. Pune
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: C

Press Council of India (PCI):- Chairman – Chandramauli Kumar Prasad || Location – New Delhi

Question 7: Tesla has named _____________ as chair of the company replacing Elon Musk.
A. Jack Preach
B. Rob William
C. Robyn Denholm
D. Evan Musk

Answer and Explanation

Answer: C

Tesla has named Robyn Denholm as chair of the company replacing Elon Musk.

Question 8: Who is the CEO of Mumbai Cricket Association?
A. Shivan Rajas
B. Krishankant Kumar
C. Chandrashekhar Kumar
D. Chandrakant S. Naik

Answer and Explanation

Answer: D

MCA:- CEO: Chandrakant S. Naik || Headquarters: Mumbai.

Question 9: Meghalaya Govt. has announced Rs __________ investment in Aqua Mission 2.0 from April 2019.
A. 378cr
B. 388cr
C. 378cr
D. 367cr

Answer and Explanation

Answer: A

Meghalaya Govt. has announced Rs 378cr investment in Aqua Mission 2.0 from April 2019.

Question 10: Where is the headquarter of United Nations Postal Administration?
A. Australia
B. USA
C. Austria
D. Hungry

Answer and Explanation

Answer: B

United Nations Postal Administration:- Headquarters: New York City, USA.

Daily Current Affairs: 9 November

General Knowledge Tests for November-2018
Happy Learning!
Nov.-1Nov.-2Nov.-3Nov.-4Nov.-5
Nov.-6Nov.-7Nov.-8Nov.-9

Daily Current Affairs 9 November 2018 Current Affairs Quiz 9 November 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest