Current Affairs Quiz 9 November 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 9 November 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 9 November 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 9 November 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 9 November 2019

Question 1:Agriculture Minister _______________ released the 5th edition of Wastelands Atlas 2019.
A. Narendra Singh Tomar
B. Arvind Sawant
C. Thawar Chand Gehlot
D. Ram Vilas Paswan

Answer and Explanation

Answer: A

Agriculture Minister Narendra Singh Tomar released the 5th edition of Wastelands Atlas 2019.

Question 2:_____________ has launched India’s first indigenously-designed standing wheelchair named as ‘Arise’.
A. IIT-Bombay
B. IIT-Madras
C. IIT-Delhi
D. IIT-Kanpur

Answer and Explanation

Answer: B

IIT-Madras has launched India’s first indigenously-designed standing wheelchair. The wheelchair is named as ‘Arise’.

Question 3:National Legal Services Day is observed on _____________ across India.
A. 9th November
B. 10th November
C. 11th November
D. 12th November

Answer and Explanation

Answer: A

National Legal Services Day is observed on 9th November across India.

Question 4:Germany marked the _____________ anniversary of the fall of the Berlin Wall on 9th November that separated Berlin into Communist East and Democratic West for around three decades.
A. 30th
B. 25th
C. 49th
D. 50th

Answer and Explanation

Answer: A

Germany marked the 30th anniversary of the fall of the Berlin Wall on 9th November that separated Berlin into Communist East and Democratic West for around three decades.

Question 5:Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan has been re-elected as President of ____________.
A. UAE
B. Saudi Arabia
C. Qatar
D. Iran

Answer and Explanation

Answer: A

Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan has been re-elected as President of UAE.

Question 6:According to IMF, _____________’s GDP is expected to be more at 86% in 2020.
A. Paraguay
B. Ghana
C. Guyana
D. Kenya

Answer and Explanation

Answer: C

According to IMF, Guyana’s GDP is expected to be more at 86% in 2020.

Question 7:RBI has directed banks not to charge customers for online transactions in the NEFT system with effect from __________ 2020.
A. April
B. March
C. January
D. July

Answer and Explanation

Answer: C

RBI has directed banks not to charge customers for online transactions in the NEFT system with effect from January 2020.

Question 8:PM Modi has inaugurated Himachal Pradesh Global investors’ meet–’Rising Himachal’ in _______________.
A. Dharamshala
B. Manali
C. Shimla
D. McLeod Ganj

Answer and Explanation

Answer: A

PM Modi has inaugurated Himachal Pradesh Global investors’ meet–’Rising Himachal’ in Dharamshala.

Question 9:India has been chosen as the host country for ____________ Men’s hockey World Cup.
A. 2024
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: D

India has been chosen as the host country for 2023 Men’s hockey World Cup.

Question 10:What is the Capital of Guyana?
A. Guyanese
B. George Town
C. Cayman
D. Aerobe

Answer and Explanation

Answer: B

Guyana: Capital: George Town || Currency of Guyana: Guyanese Dollar.

Daily Current Affairs: 9 November

Pin It on Pinterest