Content Ad 002

Current Affairs Quiz 1 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs 1 October 2017.

Question 1: Who is the CM of Uttar Pradesh?
A. Chandrababu Naidu
B. Arvind Kejriwal
C. Yogi Adityanath
D. Chandrasekhar Rao

Answer and Explanation

Answer: C

Yogi Adityanath is the Chief Minister of Uttar Pradesh.

Question 2: Suresh Prabhu is a former ____
A. Finance Minister
B. Railway Minister
C. Defence Minister
D. Vice-President

Answer and Explanation

Answer: B

Suresh Prabhu is former Railway Minister.

Question 3: AIR broadcasts programmes to __ countries
A. 108
B. 109
C. 110
D. 210

Answer and Explanation

Answer: A

AIR broadcasts programmes to over 108 countries.

Question 4: Which country has started charging ‘sin’ tax?
A. USA
B. UK
C. India
D. UAE

Answer and Explanation

Answer: D

UAE charges sin tax on tobacco, energy drinks.

Question 5:Which country has ordered the North Korean envoy to leave the country?
A. Singapore
B. Japan
C. Italy
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Italy has ordered North Korean ambassador to leave the country.

Question 6: Nangarhar is a province in ___
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. Tazakhstan
D. Bangladesh

Answer and Explanation

Answer: B

Nangarhar is a province in Afghanistan.

Question 7: What % of sin tax is levied on tobacco in UAE?
A. 80
B. 90
C. 100
D. No tax

Answer and Explanation

Answer: C

100% sin tax is levied on Tobacco by UAE.

Question 8: Volkswagen Group halted the possible sale of its ________unit.
A. Skoda
B. Bentley
C. Ducati
D. Bugatti

Answer and Explanation

Answer: C

Volkswagen withdraws sale of Ducati unit amid persistent opposition from its labour groups.

Question 9: India is the __ largest oil importer.
A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer and Explanation

Answer: C

India is the 3rd largest oil importer.

Question 10: South Africa is world no. __ in ODI rankings.
A. 2
B. 3
C. 10
D. 1

Answer and Explanation

Answer: D

South Arica is world no.1 in ODI rankings.

Daily Current Affairs: 01 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-1-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-1-2017-Current-Affairs-Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img