Current Affairs Quiz 1 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 1 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 1 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 1 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,
Daily Current Affairs Today 1 October 2018

Question 1:Who is the chairman of Indian Railways Board?
A. Devesh Lohani
B. Ashwini Verma
C. Ashwani Lohani
D. Devesh Verma

Answer and Explanation

Answer: C

Chairman of Indian Railways Board: Ashwani Lohani.

Question 2:_______ Govt. will installed a flute performance research institute.
A. Nagaland
B. Tripura
C. Manipur
D. Mizoram

Answer and Explanation

Answer: B

Tripura Govt. will installed a flute performance research institute.

Question 3:Lewis Hamilton is a _______ racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas.
A. British
B. Spanish
C. German
D. French

Answer and Explanation

Answer: A

Lewis Carl Davidson Hamilton MBE is a British racing driver who races in Formula One for Mercedes AMG Petronas

Question 4:Batumi Chess Olympiad 2018 is being held in Batumi, ___________.
A. Georgia
B. Austria
C. Havana
D. Luxemburg

Answer and Explanation

Answer: A

Batumi Chess Olympiad 2018 is being held in Batumi, Georgia.

Question 5:Tesla, Inc. was founded in 2003, is an American multinational corporation based in Palo Alto, __________ ?
A. Chicago
B. New York City
C. Los Angeles
D. California

Answer and Explanation

Answer: D

Tesla, Inc. was founded in 2003, is an American multinational corporation based in Palo Alto, California

Question 6:_________________ was launched by Minister of Railways and Coal in collaboration with Google Arts and Culture.
A. Railways’ Heritage Digitisation Project
B. Rail Heritage Digital Project
C. Railways’ Heritage Digital Project
D. Rail Heritage Digitisation Project

Answer and Explanation

Answer: D

Rail Heritage Digitisation Project was launched by Minister of Railways and Coal in collaboration with Google Arts and Culture.

Question 7:International Translation Day was observed on _________ September.
A. 28
B. 29
C. 30
D. 27

Answer and Explanation

Answer: C

International Translation Day was observed on 30 September.

Question 8:Mahatma Gandhi International Sanitation Convention is being held in __________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. New York City
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: A

Mahatma Gandhi International Sanitation Convention is being held in New Delhi.

Question 9:India’s first corn festival has begun in _________, Madhya Pradesh.
A. Chhindwara
B. Sagar
C. Satna
D. Jabalpur

Answer and Explanation

Answer: A

India’s first corn festival has begun in Chhindwara, Madhya Pradesh.

Question 10:Centre will contribute _______ and states will contribute _______ in SDRF.
A. 75%,25%
B. 95%,5%
C. 60%,40%
D. 90%,10%

Answer and Explanation

Answer: D

Centre will contribute 90 % and states will contribute 10 % in SDRF.

Daily Current Affairs: 1 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1

Daily Current Affairs 1 October 2018 Current Affairs Quiz 1 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest