Current Affairs Quiz 10 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 10 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 10 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 10 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 10 October 2018

Question 1: President Kovind has inaugurated the ___________ Accountants General Conference in New Delhi.
A. 27th
B. 28th
C. 30th
D. 29th

Answer and Explanation

Answer: D

President Kovind has inaugurated the 29th Accountants General Conference in New Delhi.

Question 2: Indian Institutes of Science Education and Research (IISERs) will be established at Tirupati (Andhra Pradesh) and Berhampur in __________.
A. West Bengal
B. Odisha
C. Jharkhand
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: B

Indian Institutes of Science Education and Research (IISERs) will be established at Tirupati (Andhra Pradesh) and Berhampur (Odisha).

Question 3: Pakistan has tested _________ ballistic missile successfully.
A. Gazani
B. Nakavi
C. Ghauri
D. Ghazi

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan has tested Ghauri ballistic missile successfully.

Question 4: Sumitra Mahajan has inaugurated Commonwealth Parliamentary Conference of India Region for Zone III in ___________.
A. Guwahati
B. Dispur
C. Manipur
D. Kohima

Answer and Explanation

Answer: A

Sumitra Mahajan has inaugurated Commonwealth Parliamentary Conference of India Region for Zone III in Guwahati.

Question 5: Acc. to IMF, India’s Projected Growth is at _______ In 2018 and ____ In 2019.
A. 7.4% and 7.5%
B. 7.3% and 7.4%
C. 7.2% and 7.4%
D. 7.3% and 7.5%

Answer and Explanation

Answer: B

Acc. to IMF, India’s Projected Growth is at 7.3% In 2018 and 7.4% In 2019.

Question 6: Who is the Prime Minister of Canada?
A. Julie Trudeau
B. Julie Payette
C. Justin Trudeau
D. Julie Trudeau

Answer and Explanation

Answer: C

Monarch :- Elizabeth II || Governor General :- Julie Payette || Prime Minister :- Justin Trudeau

Question 7: Acc. to ________ :- Japan’s passport has been named the most powerful in the world.
A. World Passport Database Index
B. Halay Index
C. Henley index
D. WEF

Click here to learn more

Answer: C

Acc. to Henley index :- Japan’s passport has been named the most powerful in the world.

Question 8: Shooter __________ has become first Indian woman to win Gold Medal at Youth Olympics.
A. Manu Bhaker
B. Heena Sindhu
C. Joshen Chinnapa
D. Smriti Karwal

Answer and Explanation

Answer: A

Shooter Manu Bhaker has become first Indian woman to win Gold Medal at Youth Olympics.

Question 9: Weightlifter ___________ has become the first Indian to win Youth Olympics gold Medal.
A. Jeremy Lalrinnunga
B. Jeremy Mathew
C. Jeremy Mackongey
D. Jeremy Parker

Answer and Explanation

Answer: A

Weightlifter Jeremy Lalrinnunga has become the first Indian to win Youth Olympics gold Medal.

Question 10: Meghana Reddy and Tasnim Mir won the Badminton Asia Junior U-15 championships girls doubles title at Mandalay, ________.
A. Bhutan
B. Myanmar
C. Nepal
D. Malaysia

Answer and Explanation

Answer: B

Meghana Reddy and Tasnim Mir won the Badminton Asia Junior U-15 championships girls doubles title at Mandalay, Myanmar.

Daily Current Affairs: 10 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10

Daily Current Affairs 10 October 2018 Current Affairs Quiz 10 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest