Current Affairs Quiz 11 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,  Daily Current Affairs Today 11 October 2017.

Daily Current Affairs 11 October 2017.

Question 1:Who is the CM of Maharashtra?
A. Naveen Patnaik
B. Devendra Fadnavis
C. Manohar Lal Khattar
D. K Chandrasekhar

Answer and Explanation

Answer: B

Devendra Fadnavis is the Chief Minister of Maharashtra.

Question 2:MahaLabharthi is a ____
A. Webportal
B. Government Scheme
C. Capital City
D. Town in Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

MahaLabharthi is a web potal consisting of information about 229 govt schemes.

Question 3:Lionel Messi is the captain of the football team of __________
A. Brazil
B. Argentina
C. USA
D. India

Answer and Explanation

Answer: B

Lionel Messi is the captain of Argentina’s football team.

Question 4:Which country is suspended by FIFA?
A. Germany
B. Argentina
C. Pakistan
D. Russia

Answer and Explanation

Answer: C

Pakistan Football Federation is suspended by FIFA.

Question 5:Which Country’s court held its government responsible for a nuclear disaster?
A. USA
B. Germany
C. Japan
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: C

A court ordered Japanese govt and the plant operator Tepco responsible for the Fukushima nuclear disaster and ordered them to pay over Rs.28 crore for damages.

Question 6: Which bank’s ATMs allow card-free withdrawals?
A. Society Generale
B. ICICI
C. Wells Fargo
D. American Express

Answer and Explanation

Answer: C

US Bank Wells Fargo allows customers to make card-free withdrawals from ATM’s.

Question 7:What is the economic growth in India in 2017?
A. 5%
B. 6%
C. 7%
D. 8%

Answer and Explanation

Answer: C

The economic growth in India in 2017 is 7%.

Question 8:What is the projected economic growth of India in 2018 by Worldbank ?
A. 6.3%
B. 7.3%
C. 8.3%
D. 9.3%

Answer and Explanation

Answer: B

The projected economic growth of India in 2018 by World Bank is 7.3%.

Question 9:How many participants voted in favour of Catalan’s independence from Spain?
A. 70%
B. 80%
C. 90%
D. 100%

Answer and Explanation

Answer: C

90% participants voted in favour of Catalania’s independence from Spain.

Question 10:Who is the Health Minister of Delhi?
A. Nirmala Sitharaman
B. Suresh Prabhu
C. Satyender Jain
D. Arvind Kejriwal

Answer and Explanation

Answer: C

Satyender Jain is the Delhi Health Minister.

Daily Current Affairs: 11 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-11-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-11-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest