Current Affairs Quiz 11 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 11 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 11 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 11 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 11 October 2018

Question 1: What is the slogan of Swachh Bharat Mission?
A. Swachh Bharat Ka Irada
B. Aao Mil hum kar de Swachh Bharat
C. Clean India Green India
D. One step towards cleanliness

Answer and Explanation

Answer: D

Official website: swachhbharat.mygov.in || Launch year: 2014 || Launched by : Narendra Modi || Slogan: एक कदम स्वच्छता की ओर One step towards cleanliness

Question 2: ___________ is the present Governor of Odisha.
A. Naveen Patnaik
B. Ganeshi Lal
C. Kesari Nath Tripathi
D. Ratan Singh

Answer and Explanation

Answer: B

Naveen Patnaik is the current Chief Minister of Odisha. || Ganeshi Lal is the present Governor of Odisha.

Question 3: Which of the following is the official Mascot of Youth Olympic Games 2018 ?
A. Jabulani
B. Zambivaka
C. Yono
D. Pandi

Answer and Explanation

Answer: D

Argentina Capital: Buenos Aires, Currency: Argentine peso. || Official Mascot of Youth Olympic Games 2018 is Pandi.

Question 4: Who is the president of IOC?
A. Christophe Dubi
B. Clarke Erickson
C. Thomas Edison
D. Thomas Bach

Answer and Explanation

Answer: D

International Olympic Committee (IOC):- President – Thomas Bach || Headquarters – Lausanne, Switzerland

Question 5: What is the capital of Senegal ?
A. Dakar
B. Mane
C. Sadie
D. Senegal City

Answer and Explanation

Answer: A

Capital: Dakar || Continent: Africa || Currency: West African CFA franc

Question 6: NITI Aayog and ICC International Court of Arbitration has organised a Workshop in _________.
A. Pune
B. Mumbai
C. New Delhi
D. Hyderabad

Answer and Explanation

Answer: C

NITI Aayog and ICC International Court of Arbitration has organised a Workshop in New Delhi.

Question 7: AirAsia India has named Sunil Bhaskaran (VP of Corporate Services at _________) as MD and CEO.
A. Tata Technologies
B. Tata Power
C. Tata Steel
D. Tata Communication

Answer and Explanation

Answer: C

AirAsia India has named Sunil Bhaskaran (VP of Corporate Services at Tata Steel) as MD and CEO.

Question 8: Bharat Petroleum Corporation Ltd will complete setup India’s ethanol bio-refinery at Baulsingha in Bargarh district of ___________.
A. Odisha
B. Jharkhand
C. Assam
D. Bihar

Answer and Explanation

Answer: A

Bharat Petroleum Corporation Ltd will complete setup India’s ethanol bio-refinery at Baulsingha in Bargarh district of Odisha.

Question 9: NITI Aayog and _________ has announced Industry-tailored Student Internship Programme.
A. Infosys
B. Wipro
C. TCS
D. IBM

Answer and Explanation

Answer: D

NITI Aayog and IBM has announced Industry-tailored Student Internship Programme.

Question 10: What is the theme of International Day of the Girl Child?
A. With Her: A Skilled Girl
B. With Her: A Skilled Girl Force
C. With Her: A Skilful Girl Force
D. With Her: A Skilful Girl

Answer and Explanation

Answer: B

Theme:- With Her: A Skilled Girl Force

Daily Current Affairs: 11 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11

Daily Current Affairs 11 October 2018 Current Affairs Quiz 11 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest