Current Affairs Quiz 12 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 12 October 2018

Question 1: What is the rank of New Zealand in ICC Women’s T20I team rankings ?
A. 2nd
B. 3rd
C. 4th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: A

NZ are at second place. India are placed at fifth while three-time champions Australia lead the table released by as the International Cricket Council (ICC).

Question 2: What is the full form of IDBI Bank?
A. Industry Developed Bank of India
B. Industrial Development Bank of India
C. Industry Development Bank of India
D. Industrial Developed Bank of India

Answer and Explanation

Answer: B

IDBI stands for Industrial Development Bank of India. It is an Indian government-owned financial service company, headquartered in Mumbai.

Question 3: MobiKwik has acquired _________ – A wealth management start-up.
A. Fundclears
B. Chitfunds
C. Clearchitfunds
D. Clearfunds

Answer and Explanation

Answer: D

MobiKwik has acquired Clearfunds – A wealth management start-up.

Question 4: ___________ has been appointed as the Secretary General of PHD Chamber of Commerce and Industry (PHDCCI).
A. Mahesh Y Reddy
B. Mahesh Kalas Balajoshi
C. GV Reddy
D. Somanath Joshi

Answer and Explanation

Answer: A

Mahesh Y Reddy has been appointed as Secretary General of PHD Chamber of Commerce and Industry (PHDCCI).

Question 5: Who is the first woman to be the Chairman of State Bank of India?
A. Chanda Kochhar
B. Usha Uthhapa
C. Usha Subraman
D. Arundhati Bhattacharya

Answer and Explanation

Answer: D

Arundhati Bhattacharya is the first woman to be the Chairman of State Bank of India.

Question 6: What is the theme of the World Development Report 2019?
A. The Changed of Nurture of Work
B. The Changing Nurture of Work
C. The Changing Nature of Work
D. The Changed Nature of Work

Answer and Explanation

Answer: C

Theme of the World Development Report (WDR) this year is “The Changing Nature of Work”.

Question 7: India has been ranked ___________ among 157 countries in Oxfam world inequality index report.
A. 117th
B. 105th
C. 147th
D. 131th

Answer and Explanation

Answer: C

India has been ranked 147th among 157 countries in Oxfam world inequality index report.

Question 8: The _______ edition of Old World Theatre festival will be organised by India Habitat Centre from October 20 in New Delhi.
A. 17th
B. 18th
C. 19th
D. 20th

Answer and Explanation

Answer: A

The 17th edition of Old World Theatre festival will be organised by India Habitat Centre from October 20 in New Delhi.

Question 9: Veena Sendre from __________ has been names as India’s first ‘Miss Trans Queen’.
A. Chhattisgarh
B. Jharkhand
C. Bihar
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: A

Veena Sendre (Chhattisgarh) has been names as India’s first ‘Miss Trans Queen’.

Question 10: India has been ranked at ___________ out of 119 countries in Global Hunger Index 2018?
A. 117th
B. 103th
C. 147th
D. 131th

Answer and Explanation

Answer: B

India has been ranked at 103 out of 119 countries in Global Hunger Index 2018?

Daily Current Affairs: 12 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12

Daily Current Affairs 12 October 2018 Current Affairs Quiz 12 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest