Current Affairs Quiz 12 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 12 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 12 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 12 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 12 October 2019

Question 1:Indian referee _________ will become the first woman referee of India to officiate in an ICC event.
A. GS Lakshmi
B. Subbu Lakshmi
C. Sri Ramaya
D. Sneha Mohan

Answer and Explanation

Answer: A

Indian referee GS Lakshmi will become the first woman referee of India to officiate in an ICC event.

Question 2:Cricketer _______________ appointed as a brand ambassador of Cultsport.
A. Rohit Sharma
B. Jasprit Bumrah
C. Ishant Sharma
D. Kedar Jadhav

Answer and Explanation

Answer: B

Cricketer Jasprit Bumrah appointed as a brand ambassador of Cultsport.

Question 3:Reliance Chairman Mukesh Ambani held the top spot for the 12th consecutive year with a net worth of _____________ in Forbes India Rich List 2019.
A. $51.4 billion
B. $41.4 billion
C. $61.4 billion
D. $71.4 billion

Answer and Explanation

Answer: A

Reliance Chairman Mukesh Ambani held the top spot for the 12th consecutive year with a net worth of $51.4 billion in Forbes India Rich List 2019.

Question 4:World Bank has lowered India’s Gross Domestic Products Growth projection to ____________ from 7.5% earlier.
A. 6.0%
B. 6.5%
C. 6.2%
D. 6.7%

Answer and Explanation

Answer: A

World Bank has lowered India’s Gross Domestic Products Growth projection to 6% from 7.5% earlier.

Question 5:Government e-Marketplace (GeM) has signed an MoU with ____________ to offer an array of services.
A. United Bank of India
B. Union Bank of India
C. UCO Bank
D. United Indian Bank

Answer and Explanation

Answer: B

Government e-Marketplace (GeM) has signed an MoU with Union Bank of India to offer an array of services.

Question 6:World Post day happens each year on __________, the anniversary of the Universal Postal Union, which started in 1874 in Switzerland.
A. October 9
B. October 10
C. October 11
D. October 12

Answer and Explanation

Answer: A

World Post day happens each year on October 9, the anniversary of the Universal Postal Union, which started in 1874 in Switzerland.

Question 7:Chief Minister Arvind Kejriwal addressed ‘C40 Climate Change Summit’ at _____________ through video conferencing on solutions to tackle air pollution.
A. Sweden
B. Norway
C. Denmark
D. Iceland

Answer and Explanation

Answer: C

Chief Minister Arvind Kejriwal addressed ‘C40 Climate Change Summit’ at Denmark through video conferencing on solutions to tackle air pollution.

Question 8:India has fallen 10 places and ranked at ___________ position on Global Competitiveness Index 2019 compiled by World Economic Forum.
A. 68th
B. 69th
C. 67th
D. 65th

Answer and Explanation

Answer: A

India has fallen 10 places and ranked at 68th position on Global Competitiveness Index 2019 compiled by World Economic Forum.

Question 9:The Norwegian Nobel Committee has decided to award 2019 Nobel Peace Prize to ___________ Prime Minister Abiy Ahmed Ali.
A. Ethiopia
B. Nigeria
C. Tanzania
D. Uganda

Answer and Explanation

Answer: A

The Norwegian Nobel Committee has decided to award 2019 Nobel Peace Prize to Ethiopian Prime Minister Abiy Ahmed Ali.

Question 10:PM Modi released a commemorative stamp in honour of Marshal of Indian Air Force late _________.
A. Arjun Singh
B. Arjan Singh
C. Arun Singh
D. Aman Singh

Answer and Explanation

Answer: B

PM Modi released a commemorative stamp in honour of Marshal of Indian Air Force late Arjan Singh.

Daily Current Affairs: 12 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 12 October 2019 Current Affairs Quiz 12 October 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest