Current Affairs Quiz 14 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 14 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 14 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 14 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 14 October 2018

Question 1: India’s Permanent Representative to the UN Ambassador ____________.
A. Syed Akbaruddin
B. MJ Akber
C. KV Kamath
D. Usha Bhattacharya

Answer and Explanation

Answer: A

India’s Permanent Representative to the UN Ambassador Syed Akbaruddin.

Question 2: India International Silk Fair -2018 will begin in __________ on 16th October.
A. Kolkata
B. New Delhi
C. Patna
D. Lucknow

Answer and Explanation

Answer: B

India International Silk Fair -2018 will begin in New Delhi on 16th October.

Question 3: India Corruption Survey 2018 is compiled by ______________ in 15 states and UTs.
A. Niti Aayog
B. CSO
C. NSSO
D. Transparency International India

Answer and Explanation

Answer: D

India Corruption Survey 2018 is compiled by Transparency International India in 15 states and UTs.

Question 4: Who is the founder of ISRO?
A. Vikram Sarabhai
B. HJ Bhabha
C. CN Narayans
D. RK Mishra

Answer and Explanation

Answer: A

Headquarters: Bengaluru || Founder: Vikram Sarabhai || Founded: 15 August 1969

Question 5: The 6th RCEP Inter-sessional Ministerial Meeting (IMM) was held in ___________.
A. Singapore
B. Malaysia
C. Indonesia
D. Combodia

Answer and Explanation

Answer: A

The 6th RCEP Inter-sessional Ministerial Meeting (IMM) was held in Singapore.

Question 6: India has been elected to the United Nations’ Human Rights Council in Asia-Pacific category for three years from ___________, 2019.
A. April 1
B. July 1
C. January 1
D. March 31

Answer and Explanation

Answer: C

India has been elected to the United Nations’ Human Rights Council in Asia-Pacific category for three years from January 1, 2019.

Question 7: NITI Aayog has drafted an agreement with ________ India to deploy AI technologies in agriculture and healthcare.
A. CISCO
B. Google
C. Microsoft
D. Adobe

Answer and Explanation

Answer: C

NITI Aayog has drafted an agreement with Microsoft India to deploy AI technologies in agriculture and healthcare.

Question 8: How many Gold Medals has India won in Asian Para Games 2018.
A. 16
B. 13
C. 14
D. 15

Answer and Explanation

Answer: D

India is ranked at 9th in the Medal table with a total of 72 Medals (15 Gold || 24 Silver || 33 Bronze).

Question 9: Who is the runner-up in 2018 Sultan of Johor Cup Tournament?
A. India
B. Belgium
C. Malaysia
D. UK

Answer and Explanation

Answer: A

The 2018 Sultan of Johor Cup will be the eighth edition of the Sultan of Johor Cup, a field hockey tournament. It will be held in Johor Bahru, Johor, Malaysia

Question 10: World Migratory Bird Day was observed on _________.
A. October 17th
B. October 13th
C. October 14th
D. October 16th

Answer and Explanation

Answer: B

World Migratory Bird Day was observed on October 13th.

Daily Current Affairs: 14 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14

Daily Current Affairs 14 October 2018 Current Affairs Quiz 14 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest