Current Affairs Quiz 16 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 16 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 16 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 16 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 16 October 2018

Question 1: Who is the Minister of State for Health and Family Welfare?
A. Ashwini Kumar Choubey
B. Ashwini Singh
C. JK Mathur
D. MD Mishra

Answer and Explanation

Answer: A

Ashwini Kumar Choubey, Minister of State for Health and Family Welfare

Question 2: What is the name of Home Ground of Bengaluru FC Football Club?
A. Bengaluru FC Stadium
B. Sree Kanteerava Stadium
C. M. Chinnaswamy Stadium
D. Rajiv Gandhi International Stadium

Answer and Explanation

Answer: B

Head coach: Carles Cuadrat || Manager: Carles Cuadrat || Ground: Sree Kanteerava Stadium || Location: Bengaluru || League: Indian Super League

Question 3: Where is the headquarter of Food and Agriculture Organisation?
A. Italy
B. France
C. UK
D. Germany

Answer and Explanation

Answer: A

UN Food and Agriculture Organisation Headquarters in Italy, Rome.

Question 4: National Farmers’ Day is observed on ___________.
A. 23rd Dec
B. 15th Oct
C. 16th Oct
D. 1st Nov

Answer and Explanation

Answer: A

National Farmers’ Day (Kisan Diwas/Chaudhary Charan Singh Jayanti)- 23rd December.

Question 5: Where is the headquarter of Harley-Davidson Company?
A. Ohio
B. Chicago
C. Saint Jose
D. Milwaukee

Answer and Explanation

Answer: D

CEO: Matthew Levatich || Headquarters: Milwaukee, Wisconsin, United States

Question 6: Khayyam was named for ___________ Award for lifetime achievement.
A. National
B. Badrinath
C. Hridaynath
D. Filmfare

Answer and Explanation

Answer: C

Khayyam was named for Hridaynath Award for lifetime achievement.

Question 7:Who has won Shanghai Masters title?
Novak Djokovic
Roger Federer
C. Rafael Nadal
D. Andy Murray

Answer and Explanation

Answer: C

Novak Djokovic (Serbian tennis player) won Shanghai Masters title.

Question 8: Election Commission of India has launched the __________ app.
A. c-vigil
B. e-vigil
C. i-vigil
D. p-vigil

Answer and Explanation

Answer: A

Election Commission of India has launched the ‘C-vigil’ app.

Question 9: 15th October is marked as the birthday of the ________ President of India APJ Abdul Kalam.
A. 11th
B. 12th
C. 13th
D. 10th

Answer and Explanation

Answer: A

15th October is marked as the birthday of the 11th President of India APJ Abdul Kalam.

Question 10: SRiX Agri-Business Academy is India’s first agri and food business online learning platform and was launched at SR Innovation Exchange (SRiX) Campus, ____________.
A. Trichy
B. Warangal
C. Suratkal
D. Madras

Answer and Explanation

Answer: B

SRiX Agri-Business Academy is India’s first agri and food business online learning platform and was launched at SR Innovation Exchange (SRiX) Campus, Warangal.

Daily Current Affairs: 16 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16

Daily Current Affairs 16 October 2018 Current Affairs Quiz 16 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest