Current Affairs Quiz 17 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 October 2017.

Question 1:Which city in the world is the safest place for women?
A. Delhi
B. Cairo
C. Tokyo
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: C

Tokyo is the safest city for women in the world.

Question 2:Congress party’s declared assets are worth ___ crore
A. 659
B. 759
C. 859
D. 959

Answer and Explanation

Answer: B

Congress Party’s declared assets are worth Rs.759 crore.

Question 3:How many members are there in UN Human Rights Council?
A. 47
B. 48
C. 49
D. 49

Answer and Explanation

Answer: A

The UN Human Rights Council consists of 47 members.

Question 4:Delhi was ranked __ on the list of worst megacitites for women.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: D

Delhi was ranked 4th on the list of worst megacitites for women.

Question 5: Which country has recently won a seat on UN Human Rights Council?
A. Pakistan
B. Afghanistan
C. Jordan
D. North Korea

Answer and Explanation

Answer: A

Pakistan wins seat on UN Human Rights Council. Pakistan won more than two-third vote as the General Assembly elected 15 countries.

Question 6: Which company was ordered to pay fine in patent dispute ?
A. Flipkart
B. Apple
C. Microsoft
D. Lenova

Answer and Explanation

Answer: B

Apple was ordered to pay $440 million to VirnetX.

Question 7:Who is Hong Kong’s richest man ?
A. Jing-un
B. Li Ka Shing
C. Bill Gates
D. Mark Zuckerberg

Answer and Explanation

Answer: B

Li Ka Shing is Hong Kong’s richest man.

Question 8:How many gold medals has Serena Selvakumar won at the Egypt table tennis tournament?
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: C

She won 3 gold medals at the tournament.

Question 9:Who is the British Finance Minister?
A. Angela Markel
B. Harry
C. Christine Lagarde
D. Philip Hammond

Answer and Explanation

Answer: D

Philip Hammond is the British Finance Minister.

Question 10:Recently, ISIS rule ended in ____
A. India
B. Pakistan
C. Raqqa
D. Washington

Answer and Explanation

Answer: C

ISIS rule ended in Raqqa.

Daily Current Affairs: 17 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-17-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-17-2017-Current-Affairs-Infographic




Pin It on Pinterest