Content Ad 002

Current Affairs Quiz 17 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 17 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 17 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 17 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 17 October 2018

Question 1: How many countries are in ASEM?
A. 53
B. 69
C. 73
D. 44

Answer and Explanation

Answer: A

Establishment: 1996 || Partnership: 53 Partners || Type of business: Political Dialogue Forum .

Question 2: Who is the President of South Korea?
A. Lee Nak-yeon
B. Moon Jae-in
C. Chan Long
D. Lin Dan

Answer and Explanation

Answer: B

President: Moon Jae-in || Capital: Seoul || Currency: South Korean won || Prime minister: Lee Nak-yeon.

Question 3: M Venkaiah Naidu to attend the two-day ________ Asia-Europe Meeting (ASEM) in Brussels, Belgium.
A. 12th
B. 13th
C. 14th
D. 15th

Answer and Explanation

Answer: A

M Venkaiah Naidu to attend the two-day 12th Asia-Europe Meeting (ASEM) in Brussels, Belgium.

Question 4: Who is the Minister of state for culture?
A. Mehul Sharma
B. Mahesh Sharma
C. Hardeep Singh Puri
D. Sneha Mahajan

Answer and Explanation

Answer: B

Mahesh Sharma is Minister of state for culture.

Question 5: Who is the Lt. Governor of New Delhi?
A. Anil Baijal
B. Anil Baijapai
C. Anil Bajaj
D. Anil Baijha

Answer and Explanation

Answer: A

ExDelhi:- Lt. Governor: Shri. Anil Baijal || UNESCO heritage sites: Red Fort, Humayun’s Tomb, Qutub Minar.planation

Question 6: India and South Korea have agreed to build a Korean War memorial in _________.
A. Pune
B. Kolkata
C. New Delhi
D. Mumbai

Answer and Explanation

Answer: C

India and South Korea have agreed to build a Korean War memorial in New Delhi.

Question 7: __________ has been elected as Chairman of Association of Mutual Funds in India (AMFI).
A. Rakesh Jhunjhunwala
B. Naivadh Shah
C. Nimesh Shah
D. Rakesh Patel

Answer and Explanation

Answer: C

Nimesh Shah has been elected as Chairman of Association of Mutual Funds in India (AMFI).

Question 8: Anna Burns won 2018 Man Booker Prize for novel ___________.
A. Milkman
B. Uplift
C. Milkmaid
D. Less

Answer and Explanation

Answer: A

Anna Burns won 2018 Man Booker Prize for novel ‘Milkman’.

Question 9: International Day for the ___________ is observed as 17 October.
A. Eradication of Poverty
B. Eradication of Malaria
C. Eradication of AIDS
D. Eradication of Hunger

Answer and Explanation

Answer: A

International Day for the Eradication of Poverty is observed as 17 October.

Question 10: Suraj Panwar won Silver and India’s 1st Athletics Medal in the men’s ___________ race walk.
A. 10000m
B. 5000m
C. 4000m
D. 15000m

Answer and Explanation

Answer: B

Suraj Panwar won Silver and India’s 1st Athletics Medal in the men’s 5000m race walk.

Daily Current Affairs: 17 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17

Daily Current Affairs 17 October 2018 Current Affairs Quiz 17 October 2018 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Website Pop Up
https://forms.gle/BJ7YdM5c3HM6N3XQA

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img