Current Affairs Quiz 19 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 19 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 19 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 19 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 19 October 2018

Question 1: Alphonso Mango of _____________ has recently got the Geographical Indication (GI) Tag.
A. Maharashtra
B. Goa
C. Karnataka
D. Gujarat

Answer and Explanation

Answer: A

Alphonso Mango of Maharashtra has recently got the Geographical Indication (GI) Tag.

Question 2: The 2nd _________ Mumbai Open Tennis will be hosted by Maharashtra State Lawn Tennis Association and Cricket Club of India (CCI).
A. Mahindra & Mahindra
B. Larsen & Toubro
C. Lemon & Paeroa
D. TCS

Answer and Explanation

Answer: B

The 2nd L&T Mumbai Open Tennis will be hosted by Maharashtra State Lawn Tennis Association and Cricket Club of India (CCI).

Question 3: Asian Men’s Hockey Champions Trophy has begun in ________, Oman.
A. Muscat
B. Dushanbe
C. Doha
D. Riyadh

Answer and Explanation

Answer: A

Asian Men’s Hockey Champions Trophy has begun in Muscat, Oman.

Question 4: Reliance Industries(RIL) has appointed ______________ as an Independent Director for five years.
A. Arundhati Bhattacharya
B. Shikha Sharma
C. Chanda Kochhar
D. Usha Subramaniam

Answer and Explanation

Answer: A

Arundhati Bhattacharya is a retired Indian banker and former Chairman of the State Bank of India. She is the first woman to be the Chairman of State Bank of India. In 2016, she was listed as the 25th most powerful woman in the world by Forbes.

Question 5: ____________ photographer Marsel van Oosten has won Wildlife Photographer of the Year 2018.
A. Dutch
B. French
C. British
D. Spanish

Answer and Explanation

Answer: A

Dutch photographer Marsel van Oosten has won Wildlife Photographer of the Year 2018.

Question 6: India and Japan will hold their first-ever joint military exercise ‘DHARMA GUARDIAN-2018’ in _____________.
A. Manipur
B. Nagaland
C. Mizoram
D. Assam

Answer and Explanation

Answer: C

India and Japan will hold their first-ever joint military exercise ‘DHARMA GUARDIAN-2018’ in Mizoram.

Question 7: China is going to launch an illumination satellite named ‘dusk-like glow’ in _________ which eight times brighter than the Moon.
A. 2023
B. 2022
C. 2021
D. 2020

Answer and Explanation

Answer: D

China is going to launch an illumination satellite named ‘dusk-like glow’ in 2020 which eight times brighter than the Moon.

Question 8: ____________ is set to be the first smoke-free State in the country with public sector oil companies targeting 100% LPG penetration.
A. Kerala
B. Tamil Nadu
C. Karnataka
D. Maharashtra

Answer and Explanation

Answer: A

Kerala is set to be the first smoke-free State in the country with public sector oil companies targeting 100% LPG penetration.

Question 9: Shahi Litchi of Muzaffarpur, ___________ has received the geographical indication (GI) tag.
A. Bihar
B. Uttar Pradesh
C. Jharkhand
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: A

Shahi Litchi of Muzaffarpur, Bihar has received the geographical indication (GI) tag.

Question 10: Who is the founder of BankBazaar.com ?
A. Adil Shetty
B. Adhil Shetty
C. Adil Beg
D. Adhil Beg

Answer and Explanation

Answer: B

BankBazaar is a Chennai based Indian online financial market place. The company was founded by Adhil Shetty, Arjun Shetty, and Rati Shetty in 2008.

Daily Current Affairs: 19 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19

Daily Current Affairs 19 October 2018 Current Affairs Quiz 19 October 2018 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest