Current Affairs Quiz 2 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 2 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 2 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 2 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 2 October 2019

Question 1:___________ and Doordarshan has joined hands for TV show on Gandhi’s 150th anniversary.
A. UNESCO
B. UNICEF
C. WB
D. WEF

Answer and Explanation

Answer: A

UNESCO and Doordarshan has joined hands for TV show on Gandhi’s 150th anniversary.

Question 2:A documentary on football club ___________ has been nominated in BAFTA Awards.
A. Bengaluru FC
B. Real Kashmir FC
C. Kerala Blaster FC
D. ATK

Answer and Explanation

Answer: B

A documentary on Srinagar-based football club Real Kashmir FC has been nominated in BAFTA Awards.

Question 3:Indian __________ CA Bhavani Devi has won silver medal in women’s sabre individual category in Tournoi satellite competition in Belgium.
A. Fencer
B. Sprinter
C. Swimmer
D. Badminton Player

Answer and Explanation

Answer: A

Chadalavada Anandha Sundhararaman Bhavani Devi, who is widely known as Bhavani Devi, is an Indian sabre fencer. She is supported by GoSports Foundation through the Rahul Dravid athlete mentorship Programme.

Question 4:____________ has opened its Melbourne office thus becoming the first Indian bank to have a branch in the Australian state of Victoria.
A. SBI
B. BOI
C. IOB
D. PNB

Answer and Explanation

Answer: A

State Bank of India has opened its Melbourne office thus becoming the first Indian bank to have a branch in the Australian state of Victoria.

Question 5:US retailing giant Walmart has committed to investing close to $50 million in fresh fruit and vegetable supply chain startup ____________.
A. NinjaCart
B. Big Basket
C. Milk Basket
D. Pidilite

Answer and Explanation

Answer: A

US retailing giant Walmart has committed to investing close to $50 million in fresh fruit and vegetable supply chain startup NinjaCart.

Question 6:Aegon Life Insurance has joined hands with _______ for a Corporate Agency tie up to offer comprehensive life insurance solutions.
A. Freecharge
B. Mobikwik
C. Paytm
D. Walnut

Answer and Explanation

Answer: C

Aegon Life Insurance has joined hands with Paytm for a Corporate Agency tie up to offer comprehensive life insurance solutions.

Question 7:Bangladesh Prime Minister ___________ has been conferred with ‘Vaccine Hero’ award of Global Alliance for Vaccination and Immunisations.
A. Mo. Sheikh
B. Arif Alvi
C. Sheikh Hasina
D. Sheikh Fatima

Answer and Explanation

Answer: C

Bangladesh Prime Minister Sheikh Hasina has been conferred with ‘Vaccine Hero’ award of Global Alliance for Vaccination and Immunisations.

Question 8:The 6th edition of International Conference Mascrade 2019 was held in ___________.
A. New Delhi
B. Mumbai
C. Kolkata
D. Chennai

Answer and Explanation

Answer: A

The 6th edition of International Conference Mascrade 2019 was held in New Delhi.

Question 9: The 4th Edition of Joint Military Exercise KAZIND-2019 between India and _________ will be conducted at Pithoragarh, Uttarakhand.
A. Kazakhstan
B. Kyrgyzstan
C. Uzbekistan
D. Tajikistan

Answer and Explanation

Answer: A

The 4th Edition of Joint Military Exercise KAZIND-2019 between India and Kazakhstan will be conducted at Pithoragarh, Uttarakhand.

Question 10:_______ has topped NitiAayog’s School Education Quality Index.
A. Karnataka
B. Kerala
C. Tamil Nadu
D. Odisha

Answer and Explanation

Answer: B

Kerala has topped NitiAayog’s School Education Quality Index.

Daily Current Affairs: 2 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 2 October 2019 Current Affairs Quiz 2 October 2019 Current Affairs Infographic




Pin It on Pinterest