Current Affairs Quiz 21 October 2017

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 October 2017, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 October 2017 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 October 2017 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 21 October 2017

Question 1:How many rail bridges were recently found lacking speed restriction ?
A. 290
B. 291
C. 252
D. 253

Answer and Explanation

Answer: C

252 dilapidated rail bridges found lacking speed restriction.

Question 2:Sketch of Empire State Building drawn by Donald Trump has been auctioned for ___
A. $15000
B. $16000
C. $17000
D. $18000

Answer and Explanation

Answer: B

The sketch is auctioned for $16000.

Question 3:Consumer Protection Conference is being organised in _____
A. Pakistan
B. North Korea
C. India
D. Geneva

Answer and Explanation

Answer: C

The conference is scheduled for Oct 26-27 in India.

Question 4:Bitcoin surged over ___ this year
A. 300%
B. 400%
C. 500%
D. 600%

Answer and Explanation

Answer: C

Bitcoin surged over 500% this year.

Question 5:Bitcoin makes up __ of the value of all cryptocurrencies in the market.
A. 27%
B. 37%
C. 47%
D. 57%

Answer and Explanation

Answer: D

Bitcoin makes up 57% of the value of all cryptocurrencies in the market.

Question 6: Who is the captain of Sri Lankan cricket team ?
A. Perera
B. Tharanga
C. Sangakkara
D. None of the above

Answer and Explanation

Answer: A

Thisara Perera is the captain of the Sri Lankan cricket team.

Question 7:What is the capitalisation of Bitcoin?
A. 100 billion dollars
B. 200 billion dollars
C. 300 billion dollars
D. 400 billion dollars

Answer and Explanation

Answer: A

The capitalisation of Bitcoin is around $100 billion.

Question 8:Victor Axelson is at world number __ badminton player.
A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer and Explanation

Answer: A

Victor Axelson is at world number 1.

Question 9:Kidambi Srikanth is at world number __.
A. 5
B. 7
C. 8
D. 12

Answer and Explanation

Answer: C

Kidambi Srikanth is at world number 8.

Question 10: Victor Axelson is a sportsperson from ___
A. Denmark
B. USA
C. Spain
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

Victor Axelson is a shuttler from Denmark.

Daily Current Affairs: 21 October

general-knowledge-tests

General Knowledge Tests for October-2017
Happy Learning!
Oct-1Oct-2Oct-3Oct-4
Oct-5Oct-6Oct-7Oct-8
Oct-9Oct-10Oct-11Oct-12
Oct-13Oct-14Oct-15Oct-16
Oct-17Oct-18Oct-19Oct-20
Oct-21Oct-22Oct-23Oct-24
Oct-25Oct-26Oct-27Oct-28
Oct-29Oct-30Oct-31

Daily-Current-Affairs-21-october-2017-Current-Affairs-Quiz-october-21-2017-Current-Affairs-Infographic

Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)
Get Posts Like This Sent to your Email
Updates for Free Live sessions and offers are sent on mail. Don't worry: we do not send too many emails..:)



Join Our Newsletter
Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.
Join Our Newsletter
Leverage agile frameworks to provide a robust synopsis for high level overviews.
Special Launch Offer: 20% off all courses till 24th Jan, 2023.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
4 Short Term Courses launched for CAT-2021. Special 10% off as launch offer.
10
days
10
hours
10
minutes
10
seconds
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates
Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Pin It on Pinterest