Current Affairs Quiz 21 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 21 October 2019

Question 1:Department of Animal Husbandry and Dairying has released the __________ Livestock Census-2019.
A. 20th
B. 21st
C. 22nd
D. 23rd

Answer and Explanation

Answer: A

Department of Animal Husbandry and Dairying has released the 20th Livestock Census-2019.

Question 2:Justice ____________ has been recommended by current Chief Justice of India Ranjan Gogoi to succeed him.
A. N V Ramana
B. Sharad Arvind Bobde
C. L Nageswara Rao
D. Ashok Bhushan

Answer and Explanation

Answer: B

Justice Sharad Arvind Bobde has been recommended by current Chief Justice of India Ranjan Gogoi to succeed him.

Question 3:Dr Jitendra Singh has inaugurated 11th Nuclear Energy Conclave for 2019 in ___________.
A. New Delhi
B. Kolkata
C. Mumbai
D. Bangalore

Answer and Explanation

Answer: A

Dr Jitendra Singh has inaugurated 11th Nuclear Energy Conclave for 2019 in New Delhi.

Question 4:Baliyatra fair is scheduled to begin on November 12 at _____________, Odisha.
A. Cuttack
B. Puri
C. Sambalpur
D. Balasore

Answer and Explanation

Answer: A

Baliyatra fair is scheduled to begin on November 12 at Cuttack, Odisha. It will be jointly organized by the Cuttack District Administration, District Cultural Council, and the Cuttack Municipal Corporation.

Question 5:USA President Donald Trump will host __________ G7 summit at Trump National Doral golf resort in Florida.
A. 2020
B. 2021
C. 2022
D. 2023

Answer and Explanation

Answer: A

USA President Donald Trump will host 2020 G7 summit at Trump National Doral golf resort in Florida.

Question 6:___________ has become the 2nd-fastest growing economy in South Asia after Bhutan in World Bank’s ‘South Asia Economic Focus, Making (De) Centralization Work’ Report.
A. Nepal
B. India
C. Bangladesh
D. Maldives

Answer and Explanation

Answer: C

Bangladesh has become the 2nd-fastest growing economy in South Asia after Bhutan in World Bank’s ‘South Asia Economic Focus, Making (De) Centralization Work’ Report.

Question 7:Mark Vincent Hurd who recently passed away, was an American technology executive who served as co-CEO and as a member of the board of directors of ___________ Corporation.
A. AVG
B. Adobe
C. Oracle
D. Outlook

Answer and Explanation

Answer: C

Mark Vincent Hurd who recently passed away, was an American technology executive who served as co-CEO and as a member of the board of directors of Oracle Corporation.

Question 8:TikTok has appointed ___________ as the Head of TikTok India.
A. Nikhil Gandhi
B. Nakul Gandhi
C. Nihal Gandhi
D. Nikul Gandhi

Answer and Explanation

Answer: A

TikTok has appointed Nikhil Gandhi as the Head of TikTok India. TikTok is an iOS and Android social media video app for creating and sharing short lip-sync, comedy, and talent videos. The app was launched in 2017 by ByteDance, for markets outside of China. ByteDance has previously launched Douyin for the China market in September 2016.

Question 9:_____________ won the Best Feature Film from India award in the regional finals at Asian Academy Creative Awards.
A. Gully Boy
B. 8 Mile
C. Raazi
D. Andhadhun

Answer and Explanation

Answer: A

‘Gully Boy’ won the Best Feature Film from India award in the regional finals at Asian Academy Creative Awards.

Question 10:Who is the Secretary of BCCI?
A. WV Raman
B. Jay Shah
C. Arun Dhumal
D. Rahul Johri

Answer and Explanation

Answer: B

Union Home Minister Amit Shah’s son Jay Shah is set to become the secretary of BCCI.

Daily Current Affairs: 21 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 21 October 2019 Current Affairs Quiz 21 October 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest