Current Affairs Quiz 21st 22nd October 2020

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 21st 22nd October 2020, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 21st 22nd October 2020 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 21st 22nd October 2020 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 21st 22nd October 2020

Question 1:India along with Japan, __________ and the United States participated in Malabar Naval Exercise.
A. China
B. Australia
C. Indonesia
D. France

Answer and Explanation

Answer: B

  • India along with Japan, Australia and the United States participated in Malabar Naval Exercise.
  • India invited Australia to join Malabar naval exercises in snub to China
  • Question 2:International Chefs Day is celebrated each year on ___________.
    A. October 21st
    B. October 20th
    C. October 22nd
    D. October 23rd

    Answer and Explanation

    Answer: B

  • International Chefs Day is celebrated each year on October 20th.
  • The day focuses on educating kids around the world about eating healthy. It’s also a day for chefs to pass on their knowledge and skills to the next generation of chefs.
  • Theme: Healthy Food for the Future!
  • Question 3:___________ has successfully test fired the Stand-off Anti-tank (SANT) Missile off the coast of Odisha.
    A. HAL
    B. ISRO
    C. DRDO
    D. Bharat Dynamics

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • DRDO has successfully test fired the Stand-off Anti-tank (SANT) Missile off the coast of Odisha.
  • DRDO: Headquarters: DRDO Bhavan, New Delhi || Chairman: G Satheesh Kumar Reddy
  • Question 4:____________ has picked by NASA to build first cellular network on the Moon.
    A. Nokia
    B. Apple
    C. SpaceX
    D. Samsung

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Nokia has picked by NASA to build first cellular network on the Moon.
  • NASA: Headquarters: Washington DC || NASA Administrator Jim Bridenstine
  • Nokia: CEO: Pekka Lundmark || Headquarters: Espoo, Finland
  • Question 5:LG Electronics has named _________ a global ambassador for LG Signature.
    A. Lewis Hamilton
    B. Tiger Woods
    C. Leo Messi
    D. Sachin Tendulkar

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • LG Electronics has named Lewis Hamilton a global ambassador for LG Signature.
  • LG Electronics: Chairman: Kwang-Mo Koo
  • Question 6:_________ has become first country to issue a digital identity scheme to use Facial Recognition to pay taxes.
    A. Japan
    B. HongKong
    C. Singapore
    D. China

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Singapore has become first country to issue ‘SingPass’, a digital identity scheme to use Facial Recognition to pay taxes.
  • Singapore: Capital: Singapore City || Currency: Singapore dollar
  • Question 7:___________ announced that it is building ‘Next Generation Credit Cards’, aiming to issue two million cards in the next 12–18 months.
    A. Mobikwik
    B. FreeCharge
    C. Paytm
    D. PhonePe

    Answer and Explanation

    Answer: C

  • Paytm announced that it is building ‘Next Generation Credit Cards’, aiming to issue two million cards in the next 12–18 months.
  • Paytm: CEO: Vijay Shekhar Sharma || Headquarters: Noida
  • Question 8:Minister of Youth Affairs and Sports ___________ represented India in the Y20 Global Summit.
    A. Srinivasa Gowda
    B. Rajyavardhan Singh Rathore
    C. Pema Khandu
    D. Kiren Rijiju

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Minister of Youth Affairs and Sports Shri Kiren Rijiju represented India in the Y20 Global Summit.
  • Theme: ‘Government – Youth dialogue on post-COVID-19 opportunities’.
  • Question 9:___________ now has India’ longest Bus Rapid Transit System (BRTS) network of 108 km.
    A. Jaipur
    B. Indore
    C. Ahmedabad
    D. Surat

    Answer and Explanation

    Answer: D

  • Surat now has India’ longest Bus Rapid Transit System (BRTS) network of 108 km.
  • Gujarat: Governor: Acharya Devvrat || Chief minister: Vijay Rupani
  • Question 10: Asan Conservation Reserve has become ___________’s first Ramsar site.
    A. Uttarakhand
    B. Himachal Pradesh
    C. Sikkim
    D. Jammu & Kashmir

    Answer and Explanation

    Answer: A

  • Asan Conservation Reserve has become Uttarakhand’s first Ramsar site.
  • A Ramsar site is a wetland site designated to be of international importance under the Ramsar Convention. The Convention on Wetlands, known as the Ramsar Convention, is an intergovernmental environmental treaty established in 1971 by UNESCO, which came into force in 1975.
  • Daily Current Affairs: 21st 22nd October

    Daily Current Affairs 21st-22nd October 2020 Current Affairs Quiz 21st-22nd October 2020 Current Affairs Infographic




    Pin It on Pinterest