Current Affairs Quiz 22 October 2018

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 October 2018, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 October 2018 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 October 2018 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article, Daily Current Affairs Today 22 October 2018

Question 1: World’s longest sea bridge between China-Hong Kong will open on October 24 is _________ long bridge.
A. 55km
B. 50km
C. 59km
D. 60km

Answer and Explanation

Answer: A

World’s longest sea bridge between China-Hong Kong will open on October 24.

Question 2: ‘Cope India’ Air Exercise is the trilateral Military Exercise among India, US and ____________.
A. France
B. UK
C. China
D. Japan

Answer and Explanation

Answer: D

‘Cope India’ Air Exercise is the trilateral Military Exercise among India, US and Japan.

Question 3: USA is going to withdraw from the ______________ with Russia.
A. Intermediate-Range Nuclear Force Treaty
B. Inter-Range Nuclear Force Treaty
C. Inter-Range Nuclear Forces Treaty
D. Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty

Answer and Explanation

Answer: D

USA is going to withdraw from the ‘Intermediate-Range Nuclear Forces Treaty’ with Russia.

Question 4: BepiColombo-Mission is a 7-year mission to Planet ___________ and was launched by European and Japanese space agencies.
A. Mercury
B. Saturn
C. Jupitar
D. Mars

Answer and Explanation

Answer: A

BepiColombo-Mission is a 7-year mission to Planet ‘Mercury’ and was launched by European and Japanese space agencies.

Question 5: Facebook has appointed Former UK Deputy Prime Minister ___________ as Head of Global Policy and Communications team.
A. Nick Clegg
B. Nick Halay
C. Nick Carter
D. Nick Fury

Answer and Explanation

Answer: A

Facebook has appointed Former UK Deputy Prime Minister Nick Clegg as Head of Global Policy and Communications team.

Question 6: Marc Márquez Alentà is a _______________ Grand Prix motorcycle road racer.
A. German
B. French
C. Spanish
D. Italy

Answer and Explanation

Answer: C

Marc Márquez Alentà is a Spanish Grand Prix motorcycle road racer and one of the most successful motorcycle racers of all time with seven Grand Prix world championships to his name – five of which are in the premier MotoGP class.

Question 7: Saina Nehawal lost in Denmark Open final to ___________(Taiwanese professional badminton player).
A. Carolina Marín
B. Nozomi Okuhara
C. Tai Tzu-ying
D. Zhang Beiwen

Answer and Explanation

Answer: C

Saina Nehawal lost in Denmark Open final to Tai Tzu-ying(Taiwanese professional badminton player).

Question 8: Women and Child Development Ministry will be organizing __________ edition of the Women of India Organic Festival at IGNCA, Janpath Road, New Delhi.
A. 5th
B. 8th
C. 7th
D. 6th

Answer and Explanation

Answer: A

Women and Child Development Ministry will be organizing 5th edition of the Women of India Organic Festival at Indira Gandhi National Centre for the Arts, Janpath Road, New Delhi.

Question 9: Which country has topped Brand Finance’s Nation Brands 2018 report (UK)?
A. USA
B. UK
C. China
D. France

Answer and Explanation

Answer: A

USA topped the Brand Finance’s Nation Brands 2018 report (UK). China is on second place.

Question 10: Larsen and Toubro has secured _________ rank in the list and is the only firm to be featured among the top 25 companies.
A. 32nd
B. 22nd
C. 14th
D. 20th

Answer and Explanation

Answer: B

Larsen and Toubro has secured 22nd rank in the list and is the only firm to be featured among the top 25 companies.

Daily Current Affairs: 22 October

General Knowledge Tests for September-2018
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22

Daily Current Affairs 22 October 2018 Current Affairs Quiz 22 October 2018 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest