Current Affairs Quiz 22 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 22 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 22 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 22 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 22 October 2019

Question 1:Book ‘Bridgital Nation’ is authored by Chairman, ___________, N Chandrasekaran and Roopa Purushothaman.
A. Tata Sons
B. Adani Group
C. Ambani Sons
D. Birla Group

Answer and Explanation

Answer: A

Book ‘Bridgital Nation’ is authored by Chairman, Tata Sons, N Chandrasekaran and Roopa Purushothaman.

Question 2:Information and Broadcasting Secretary __________ was given additional charge of Secretary in HRD Ministry.
A. Mo Mustaafa
B. Ajay Tyagi
C. Rajiv Kumar
D. Amit Khare

Answer and Explanation

Answer: D

Information and Broadcasting Secretary Amit Khare was given additional charge of Secretary in HRD Ministry.

Question 3:Defence Minister Rajnath Singh inaugurated Col. ___________ Setu Bridge in the forward area of Ladakh region.
A. Chewang Rinchen
B. Sonam Wangyal
C. Chewang Norphel
D. Sonam Wangchuk

Answer and Explanation

Answer: A

Defence Minister Rajnath Singh inaugurated Col. Chewang Rinchen Setu Bridge in the forward area of Ladakh region.

Question 4:__________ President Joko Widodo was sworn in for a second 5-year term.
A. Canadian
B. Thailand
C. Malaysia
D. Indonesian

Answer and Explanation

Answer: D

Indonesian President Joko Widodo was sworn in for a second 5-year term.

Question 5:International Coffee Organization will organize ________ Edition of World Coffee Conference at Bengaluru from September 7th to 9th 2020.
A. 5th
B. 6th
C. 7th
D. 8th

Answer and Explanation

Answer: A

International Coffee Organization will organize 5th Edition of World Coffee Conference at Bengaluru from September 7th to 9th 2020.

Question 6:__________ was designated International Stuttering Awareness Day in 1998.
A. October 22
B. October 23
C. October 24
D. October 25

Answer and Explanation

Answer: A

October 22 was designated International Stuttering Awareness Day in 1998.

Question 7:Housing Finance Company Gruh Finance is formally merged with _________.
A. Federal Bank
B. Laxmi Vilas Bank
C. Bandhan Bank
D. South India Bank

Answer and Explanation

Answer: C

Housing Finance Company Gruh Finance is formally merged with Bandhan Bank.

Question 8:Home Credit Group, headquartered in ________, has tied up with KarurVysya Bank for joint lending partnership.
A. Italy
B. Germany
C. France
D. Netherlands

Answer and Explanation

Answer: D

Home Credit Group, headquartered in Netherlands, has tied up with KarurVysya Bank for joint lending partnership.

Question 9:________ chairman Rajnish Kumar has been appointed as the new chairman of Indian Banks’ Association replacing Sunil Mehta.
A. SBI
B. PNB
C. BOB
D. BOI

Answer and Explanation

Answer: A

SBI chairman Rajnish Kumar has been appointed as the new chairman of Indian Banks’ Association replacing Sunil Mehta.

Question 10:Indian cyclist __________ has won Gold Medal in men’s junior Keirin event at Asian Track Cycling Championships held at Incheon in South Korea.
A. Jacky Singh
B. Ronaldo Singh
C. Jackson Prince
D. Leo Prince

Answer and Explanation

Answer: B

Indian cyclist Ronaldo Singh has won Gold Medal in men’s junior Keirin event at Asian Track Cycling Championships held at Incheon in South Korea.

Daily Current Affairs: 22 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 22 October 2019 Current Affairs Quiz 22 October 2019 Current Affairs Infographic

Pin It on Pinterest