Content Ad 002

Current Affairs Quiz 23 October 2019

Directions for the quiz:
1. This quiz, that is the Current Affairs Quiz 23 October 2019, is meant to be a check for your learning and is meant to serve as a tool for assessment.
2. Current Affairs Quiz 23 October 2019 is designed to check your Current Affairs General Knowledge and provide you with an assessment of the same.
3. Each question in Current Affairs Quiz 23 October 2019 followed by 4 options. Select the most appropriate option for the question.
4. Before you take this quiz, we would recommend to you to go through the article,Daily Current Affairs Today 23 October 2019

Question 1:Vice President Venkaiyah Naidu has presented the ‘Most Eminent Senior Citizen Award’ to __________.
A. Mohan Parasaran
B. Soli Sorabjee
C. Fali Sam Nariman
D. K Parasaran

Answer and Explanation

Answer: D

Vice President Venkaiyah Naidu has presented the ‘Most Eminent Senior Citizen Award’ to K Parasaran.

Question 2:Sudarshan Chakra Vahini War exercise of Indian Army has started in ____________.
A. Barmer
B. Jaisalmer
C. Jodhpur
D. Bikaner

Answer and Explanation

Answer: B

Sudarshan Chakra Vahini War exercise of Indian Army has started in Jaisalmer.

Question 3:What is the Capital of Republic of Nicaragua?
A. Managua
B. Nicaraguan
C. Cordoba
D. Mane

Answer and Explanation

Answer: A

Nicaragua: Capital: Managua || Currency: Nicaraguan córdoba

Question 4:India-_________ Naval Exercise IMNEX-2019 has started in Visakhapatnam, Andhra Pradesh.
A. Maldives
B. Thailand
C. Bangladesh
D. Myanmar

Answer and Explanation

Answer: D

India-Myanmar Naval Exercise IMNEX-2019 has started in Visakhapatnam, Andhra Pradesh.

Question 5:_________ has been placed in a zero-waste cities list and received an award for its green city projects at International Zero Waste Cities Conference.
A. Thiruvananthapuram
B. Chennai
C. Kochi
D. Puducherry

Answer and Explanation

Answer: A

Thiruvananthapuram, Kerala has been placed in a zero-waste cities list and received an award for its green city projects at International Zero Waste Cities Conference. International Zero Waste Cities Conference was held in Penang, Malaysia.

Question 6:Where is the Headquarter of United Nations World Food Programme?
A. Vienna
B. Bern
C. Rome
D. Hague

Answer and Explanation

Answer: C

United Nations World Food Programme: Executive Director: David Beasley || Formed: 19 December 1961 || Headquarters: Rome, Italy.

Question 7:SBI Card has launched contactless mobile phone payments facility __________.
A. SBI Pay
B. SBI e-Pay
C. SBI Card Pay
D. SBI m-Pay

Answer and Explanation

Answer: C

SBI Card has launched contactless mobile phone payments facility ‘SBI Card Pay’.

Question 8:IAS officer ___________ has been appointed as the new CEO of the Unique Identification Authority of India.
A. Pankaj Kumar
B. Ajay Bhushan Pandey
C. KV Kamath
D. Sushi Kumar

Answer and Explanation

Answer: A

IAS officer Pankaj Kumar has been appointed as the new CEO of the Unique Identification Authority of India.

Question 9:Great Britain has defeated _________ in the finals in the 9th edition of the Sultan of Johor Hockey Cup 2019.
A. Australia
B. Germany
C. Spain
D. India

Answer and Explanation

Answer: D

Great Britain has defeated India in the finals in the 9th edition of the Sultan of Johor Hockey Cup 2019.

Question 10:Raunak Sadhwani has becomes India’s _________ Grandmaster defeating Russian Grandmaster Alexander Motylev.
A. 67th
B. 66th
C. 64th
D. 65th

Answer and Explanation

Answer: D

Raunak Sadhwani has becomes India’s 65th Grandmaster defeating Russian Grandmaster Alexander Motylev.

Daily Current Affairs: 23 October

General Knowledge Tests for October-2019
Happy Learning!
October-1October-2October-3October-4October-5
October-6October-7October-8October-9October-10
October-11October-12October-13October-14October-15
October-16October-17October-18October-19October-20
October-21October-22October-23October-24October-25
October-26October-27October-28October-29October-30October-31

Daily Current Affairs 23 October 2019 Current Affairs Quiz 23 October 2019 Current Affairs Infographic

Content Ads 02 Sample 01
Pop Up

LIVE STREAMING ON YOUTUBE

Starting 3rd June 2024, 7pm

Onwards

FREE CHEAT SHEET

Learn
How to Master VA-RC 

This free (and highly detailed) cheat sheet will give you strategies to help you grow

No thanks, I don't want it.

Join our Free TELEGRAM GROUP for exclusive content and updates

Rsz 1rsz Close Img

Join Our Newsletter

Get the latest updates from our side, including offers and free live updates, on email.

Rsz Undraw Envelope N8lc Smal
Rsz 1rsz Close Img